Blogg
29 mars 2016 16:30

En olycka kommer sällan ensam

Den australienska häst-/ryttarvärlden kom i chock för några veckor sedan då unga Olivia Inglis föll med sin häst vid ett hinder vid Scone Horsetrials och avled. Hon var en erfaren ung ryttare, men hade en otrolig otur vid ett hemskt fall.

Nu vid Wandin Horsetrials var det ännu ett hinderfall, denna gång fälttävlansförbundets ledares dotter, Isabel Hougton i EV 105cm-klassen. Hon fick en svår skallskada och sövdes ner, dom har sedan gjort försök att väcka henne, men har ännu inte lyckats.

Det är det som skrämmer mig mest med terrängen, hur riktigt illa det kan gå. Naturligtvis kan det gå illa när man trillar av, oavsett om det är på terrängen eller ute på tur. Men det känns som att man utmanar ödet lite extra ute i terrängen. Nu håller vi tummarna för Isabell och att hon vaknar upp och är utan allvarligare skada.

Sist skulle jag till Unghästchampionatet och grooma till min väninna, men det blev inget det heller. Hennes häst fick laminitis, så det blev att åka utan häst och bara titta på ekipagen. Många fina unghästar var det, och jag hoppas att jag kan ta mig dit på min unga nästa år. Hon får gärna sluta växa och stanna ponny eller växa på sig bra. Hon står just nu 149cm hög. Fast hon är en härlig typ så jag försöker att ignorera hennes höjd. 


Min unghäst.

Jag och Legolas hade vår första dressyrstart sedan olyckan förra året. 64.4 procent lyckades vi skrapa ihop, inte superbra, men han kändes lätt och fin. Däremot verkade det vara spöken över allt och han var väldigt spänd och tittig.

Hösten börjar komma och jag målade klart stallet i helgen, så nu är det bara att fylla med spån och sen sätta hästarna på stall igen. Deras päls blir tjockare för varje dag som går, börjar båda att se ut som små nallebjörnar.

Hoppas att alla hade en bra påsk.

/Katty

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden