Sverige
17 februari 2019 09:30

En person fortfarande misstänkt för stallbranden i Norrköping

BrandenEn person är fortfarande misstänkt för den stora stallbranden i Norrköping i januari och polisen utreder eventuellt samband med andra bränder i kommunen på senare tid.

En person fortfarande misstänkt för stallbranden i Norrköping
En person är misstänkt för stallbranden i Norrköping. Foto: Fredrik Jonsving

Det var i början av januari som Hageby RK i Norrköping drabbades av en brand. Runt 20 hästar evakuerades och stallbyggnaden blev illa skadad i branden. Branden misstänktes vara anlagd och en man i 35-årsålden anhölls som skäligen misstänkt för branden. Han släpptes kort därefter, men misstanke kvarstod.
”Ja han är fortsatt misstänkt och är inte avskriven i utredningen, men det fanns inte anhållningsskäl, därför släpptes han”, sa Leif Hermansson, chef för grova brott i Norrköping, då till SVT Nyheter Öst.

Norrköpings Tidningar berättar nu om andra bränder senaste veckan i Norrköping, bland annat i en källare och i ett flerfamiljshus. Polisen undersöker eventuella samband mellan såväl de här bränderna som stallbranden.

Fortfarande misstänkt

Tidningen rapporterar även att Torbjörn Wastesson vid polisens avdelning för grova brott berättar att en person fortfarande är misstänkt för stallbranden. Hittills har dock inte bevisningen varit stark nog för att begära personen häktad.

Ridsport har tidigare berättat om oron på klubben och den höjda bevakningen kring stallet. För ett par veckor sedan sattes bevakningskameror upp kring Hageby RK och klubben berättade på sin Facebook att kommunen godkänt automatlarm och brandsensorer som då precis skulle installeras.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden