Sverige
13 januari 2019 07:30

Fortsatt höjd bevakning kring Hageby Ridklubb efter stallbranden

Höjd säkerhetBåde polisen och Norrköpings kommun har höjt bevakningen kring Hageby Ridklubb efter förra veckans anlagda brand. Oron är fortfarande stor eftersom den misstänkta gärningsmannen är på fri fot.

Fortsatt höjd bevakning kring Hageby Ridklubb efter stallbranden
Hageby Ridklubb får ökad bevakning efter förra veckans anlagda stallbrand (bilden är tagen i ett annat sammanhang). Foto: Fredrik Jonsving

En man i 35-årsåldern misstänktes ha anlagt ridskolebranden på Hageby Ridklubb förra veckan, men som Ridsport tidigare skrivit om släpptes han relativt omgående på fri fot (läs mer här). Polisen har dock meddelat att misstankarna mot honom kvarstår. På Hageby Ridklubb råder oro över situationen.
– Alla är fortfarande väldigt oroliga eftersom den misstänkta är på fri fot, säger Lotta Johnsson, ridskolechef till SVT Öst.

Efter attentatet sattes ridklubben under bevakning (läs mer här), och bevakningen är fortsatt höjd av Hageby Ridklubb – både av polisen och Norrköpings kommun. Under åren har de anlagts ett flertal bränder i området och flera av dem har varit riktade mot stallverksamheten.
– Därför måste vi ta höjd kring säkerheten, säger Richard Tjernström, säkerhetschef i Norrköpings kommun till ATL.

De brandskadade stallbyggnaderna kommer nu att återställas, och Richard Tjernström meddelar att det ska göras en översyn av det tekniska brandskyddet.
– Det är gamla träbyggnader av olika åldrar. Om en brand uppstår igen så ska vi snabbt kunna upptäcka det, säger Richard Tjernström till ATL.

Tanken är att stallet ska målas med brandsäker färg för att försvåra för fler brandattentat. Hageby Ridklubb kommer att starta en insamling för att kunna finansiera den kostsamma färgen.

Branden upptäcktes i sista stund

Förra veckans brand upptäcktes i sista stund av en äldre dam som påkallade räddningstjänsten.
– Hade det fått brinna några minuter till innan släckningen kunde påbörjas hade huset och hästarna förmodligen inte kunnat räddas, säger Richard Tjernström.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden