Dressyr
21 mars 2020 15:22

En tumme upp och en ner för Sofie Lexner

DressyrtävlingIbland går det bra och ibland sämre – något dressyrryttaren Sofie Lexner fick erfara under helgens dressyrtävlingar.

En tumme upp och en ner för Sofie Lexner
Sofie Lexner tror på sin Danny Black. (Arkivbild) Foto: Roland Thunholm

De nationella tävlingarna på Åstorpens Ryttarförening har inneburit både seger och sorg för Sofie Lexner. Hon vann fredagens Intermediaire II med poängen 70,588 med hästen Danny Black (f. -10, Desperados x Fleurop).

– Jag var jätteglad. Danny har lite svagt självförtroende och är lite osäker. Jag tycker att han har tagit ett steg framåt och litar på mig mer. Han var med mig på banan och kunde slappna av i de svåraste grejerna som piaff och piruetter, säger Sofie Lexner.

Men på lördagens Grand Prix gick det desto sämre.

– Jag kände redan på framridningen att han var lite irriterad i halsen, och inne på banan blev det bara värre och värre. Han hostade och drog tyglarna ur händerna på mig, det gick inte att rida vidare. Det var bara att ge långa tyglar och klappa honom, visa att han gjort det bra ändå, det var absolut inte hans fel, säger Sofie Lexner.

Hon är inte så orolig över halsproblemen.
– Han har haft lite pollenallergi förr om åren, det kan vara det som börjat. Vi ska utreda med vår veterinär i veckan som kommer.

Planerna framöver är att ge Danny mer rutin.
– Jag ska få honom att tro på sig själv, så kommer han bli en jättefin GP-häst.

För fem år sedan föll Sofie Lexner av en unghäst och bröt både rygg och nacke.

– Jag är fortfarande stel i nacken och har en del huvudvärk. Jag har känselbortfall i höger hand och arm, men det är på huden så det är inte så att min hand är förlamad. Annars funkar det jättebra.

I Intermediaire II på helgens tävlingar kom Jacob Nörbu Sörensen med Sheeran (f. -11, Sir Donnerhall 1 x Johnson) tvåa. På tredjeplats hittar vi Helen Persson och Licorie (f. -05, 2005 Licotus x Glorieux).

Grand Prix:n vanns av Johanna dueBoje och Mazy Klövenhöj (f. -08, e. Bocelli x National Zenith xx), som red hem 71.377 poäng. Tvåa kom Elin Aspnäs och Boukefallos (f. -08, Aachen x Krack C), och trea blev Jacob Nörby Sörensen och Sheeran.

Lista till resultaten på Åstorpens Ryttarförening

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden