Sportnytt
30 juni 2020 14:30

Endast unghästar på årets SWB Equestrian Weeks

UnghästfokusDen internationella dressyren och de öppna hoppklasserna tar paus i årets upplaga av SWB Equestrian Weeks - på grund av coronapandemin blir det fullt fokus på unghästar på Flyinge i höst. Troligtvis kommer evenemanget att genomföras utan publik, men arrangören satsar på en digital lösning.

Endast unghästar på årets SWB Equestrian Weeks
Det blir ett bantat SWB Equestrian Weeks i år, med fokus på unghästarna. Här Sofia Farman som vann 6-årshoppningen med Copernicus 2019. Foto: Roland Thunholm

De två veckorna i september och oktober kommer att ägnas åt Breeders Trophy för 4-6-åriga hästar i dressyr och hoppning, samt championaten för 3- och 7-åringar.  Även Riksstofinalerna kommer att gå under SWB Equestrian Weeks. För att ge unghästarna den plats som krävs under rådande restriktioner stryks den internationella dressyren och de öppna hoppklasserna i år – planen är dock att dessa ska återkomma nästa år.

– Intresset för tävlingen är mycket stort, det kan vi konstatera. Vi jobbar stenhårt för att alla som önskar ska får möjlighet att komma till Flyinge och tävla med sina unghästar. Vi kommer att få pussla en hel del för att få till det, men det är ett angenämt problem, säger Tomas Torgersen, Senior Advisor för SWB Equestrian Weeks, i ett pressmeddelande.

Planerar för onlinesändningar

Arrangören planerar att erbjuda webbsändningar från evenemanget, eftersom det troligtvis kommer att behöva genomföras utan publik på plats.
– Vi står naturligtvis inför en utmaning att förmedla den känsla och glädje som man upplever på plats, men jag lovar att vi ska göra allt för att nå hela vägen dit, säger SWB:s vd Helén Uddefors.

Under gårdagen blev det klart att Breeders Trophy i fälttävlan i år rids på Strömsholm 11-13 september.
– Vi är jätteglada över att vi lyckats få ihop detta på ett så bra sätt på våra Riksanläggningar. Utbildning av unga hästar och ryttare är en mycket viktig del i vår verksamhet och att därför kunna lyfta fram Breeders Trophy är extra roligt, säger Christina Rosell, vd för Flyinge AB och RS Strömsholm i pressmeddelandet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden