Avelsnyheter
30 juni 2020 09:29

SWB:s elitauktioner flyttar online

FlyttPå grund av coronapandemin har SWB beslutat att flytta höstens två elitauktioner online. "Hela konceptet bygger på att vi kan samla både hugade köpare och en stor publik för att bygga upp den fantastiska stämning som krävs för en riktigt bra auktion", konstaterar SWB:s vd Helén Uddefors, som dock ser att det finns vissa fördelar med att synas online.

SWB:s elitauktioner flyttar online
Så här såg det ut i Flyinges ridhus under elitauktionen 2019. Foto: Roland Thunholm

SWB har tittat på flera olika alternativ för elitauktionerna – en för dressyrföl och en för hoppföl – som skulle arrangeras i samband med SWB Equestrian Weeks under vecka 39 och 40.

– Vi har byggt upp våra elitauktioner under ett antal år och hela konceptet bygger på att vi kan samla både hugade köpare och en stor publik för att bygga upp den fantastiska stämning som krävs för en riktigt bra auktion. Vi har tittat på olika tänkbara lösningar, men vi ser inte att vi kan genomföra det fullskaligt i år och väljer därför som så många andra att genomföra auktionerna online i stället, säger SWB:s vd Helén Uddefors i ett pressmeddelande.

Något som inte ändras är hur selekteringen av föl går till – även i år kommer Andreas Jönsson och Johan Ifverson ge sig ut på turné för att titta på föl. Med sig har de visare, filmteam och fotograf.
– Vi har valt en riktigt proffsig plattform som är välrenommerade bland de stora drakarna i Europa och den kan ge oss den kvalitet och spridning vi vill ha. Nu ska vi dammsuga Sverige för att hitta de allra bästa fölen och verkligen sätta SWB på kartan, säger Andreas Jönsson.

Vill locka internationella köpare

SWB ser en del fördelar med att finnas online i år – den internationella exponeringen blir större.
– En fysisk elitauktion är tveklöst det bästa och det vi vill ha, men jag är övertygad om att årets upplägg kommer att öppna upp för en ännu bredare marknad för våra föl. Våra uppfödare är ambitiösa och duktiga på att använda de bästa blodslinjerna – det i kombination med den svenska avelsfilosofin gör att jag är övertygad om att våra SWB-föl kommer att attrahera köpare från alla världens hörn, säger Helén Uddefors.

Datum för fölselekteringar inför SWB:s elitauktioner

1-2 augusti – Flyinge Kungsgård
3 augusti – Lynga Gård, Heberg
3 augusti – Tollsbo Gård, Hyltebruk
4 augusti – Stall of East, Mariestad
4 augusti – Karlstad
4 augusti – Eklunda Stuteri, Örebro
5 augusti – Rekasta, Enköping
5 augusti – Flemminge Gård, Vikbolandet
6 augusti – Frödinge
6 augusti – Tingsryds Rid- och Körklubb

Läs mer om SWB:s elitauktioner

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden