Sverige
15 december 2020 18:57

Equestrian Stockholm prisas av Dagens Industri

PrisasDI Gasell, som startades av Dagens Industri för att hylla framgångsrika företag, har under 20 år delat ut pris till företag i Sverige som gjort en riktig tillväxtresa. Nyligen utsågs ridsportmärket Equestrian Stockholm till årets Gasellvinnare i Stockholms län.

Equestrian Stockholm prisas av Dagens Industri
Johanna Ingelsson, vd och delägare i Equestrian Stockholm som nu prisas av DI Gasell. Foto: Roland Thunholm

Equestrian Stockholm startades av Johanna Ingelsson för fem år sedan, och har sedan dess blivit ett av de största ridsportvarumärkena på sociala medier. Samtidigt har bolaget vuxit rekordsnabbt, vilket är grunden till att de i år utsetts till Gasellvinnare i Stockholm – Equestrian Stockholm är det bolag som har vuxit snabbast mellan 2016 och 2019 i länet.

I en längre intervju med Dagens Industri berättar Johanna Ingelsson, som nu är vd och delägare i Equestrian Stockholm, att det är interaktionen med kunderna som har fått fart på företagets tillväxt.

– Med sociala medier kan man ta in kunderna i produktionsrummet på ett helt annat sätt än vad man kunde göra förr. Nu är kunderna med och röstar fram vilka produkter vi ska ta fram och får vara med och välja färger. Det ger oss idéer om vad de saknar, säger hon till tidningen.

Johanna Ingelsson hyllar häst- och stallkulturen, många av de anställda inom bolaget har varit hästtjejer sedan de var små. Dessa hästtjejer är nu en viktig målgrupp för företaget i sociala medier, men Ingelsson menar att de även vill ge tillbaka och har därför valt att sponsra ungdomar inom ridsporten.

Läs hela intervjun och se ett filmklipp med Gasellvinnaren Equestrian Stockholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden