Sverige
13 november 2019 06:20

Equipe-entreprenör kan vinna världspris

Digital ridsportJon Stenqvist är mannen bakom ridsportvärldens digitala tävlingsplattform Equipe. Nu kan han vinna världens främsta utmärkelse för entreprenörer.

Equipe-entreprenör kan vinna världspris
Jon Stenqvist erövrar den digitala ridsportvärlden. Foto: Equipe

Förlagan till Equipe var ett DOS-baserat resultatsystem som togs fram av Marianne Stenqvist i slutet av 80-talet. Runt millennieskiftet kom sonen Jon Stenqvist in i företaget som sakta men säkert fick nya kunder.

Det stora internationella genombrottet, som fick affärerna att ta fart på riktigt, dröjde dock till 2016 när Equipe lanserade sitt nya plattformsoberoende system. Idag har Equipe tunga tävlingsarrangörer över hela världen som kunder och nu kan alltså Jon Stenqvist vinna pris som världens främsta entreprenör.

Först måste dock den Helsingborgsbaserade Equipe-entreprenören vinna regionfinalen i Skåne. En vinst där leder sedan vidare till den nationella finalen och först i nästa steg kan Jon Stenqvist vinna titeln som ”World entrepreneur of the year” i Monte Carlo.

Det är också utanför Sverige som Equipe ser störst potential med sitt system eftersom i stort sett varenda tävlingsryttare i Sverige redan använder appen.

Tävlingssäsongen i Vilamoura i Portugal bjuder exempelvis på 12 tävlingar och 20 000 starter – och eftersom Equipe tar betalt för varje tävling och start som administreras på sajten blir det förstås en bra affär.

Källa: www.sydsvenskan.se

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden