Sverige
7 december 2017 14:55

Ett stall fortsatt isolerat men Flyinge öppnar igen

Negativa provsvar betyder att Flyinge öppnar igen. Anläggningen, förutom just det stall där en häst med konstaterad EHV-4 står, är åter öppen som vanligt.

Ett stall fortsatt isolerat men Flyinge öppnar igen
Öppet igen. Foro: Lottapictures

Flyinge stängde i förrgår (läs mer om det här) som en försiktighetsåtgärd efter att en häst konstaterats ha EHV-4, som är ett icke anmälningspliktigt herpesvirus som kan ge snuva, feber och luftvägsinfektioner (icke att blanda ihop med ”abortvirus” EHV-1).

Nu har fler provsvar kommit från hästar i andra stall och samtliga har varit negativa. Stallet med den sjuka hästen, som nu mår bättre, är dock fortsatt isolerat.
”Stallet med det konstaterade fallet är sedan 10 dagar isolerat från övrig verksamhet och kommer så vara tills vidare, enligt SVA:s rekommendationer” skriver Flyinge på sin sida.

I övrigt har anläggningen åter öppnats och tävlingarna nästa helg blir av enligt planen. Helgens dressyrtävling som i förrgår meddelades vara inställd skjuts likväl fram på grund av kort varsel.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden