Sportnytt
5 december 2017 19:00

Virus gör att Flyinge stänger för besökare

FörsiktigehtsåtgärdEn häst på Flyinge har testats positivt för EHV-4. Flyinge har därför tillfälligt stängt för besökare och inväntar provsvar från andra hästar.

Virus gör att Flyinge stänger för besökare
Tillfälligt stäng för besökare. ArkivFoto: Roland Thunholm

Flyinge meddelande tidigare i dag att de har stängt för externa besökare sedan en häst testats positivt för EHV-4. Det är ett icke anmälningspliktigt herpesvirus som kan ge snuva, feber och luftvägsinfektioner.

– Att vi stänger för besökare är en försiktighetsåtgärd och vi vill föregå med gott exempel i det här läget. Vi har även vidtagit åtgärder som att inte blanda våra hästgrupper innan fler provsvar har kommit och vi har valt att ställa in våra två dressyrtävlingar i veckan, säger verksamhetschef Karin Wikström.

Det är en yngre häst som utbildas på Flyinge som är sjuk, men den mår enligt Wikström redan bättre och hostar mindre. Några till hästar har visat symptom, dock inte feber, och deras provsvar inväntas fortfarande.
– Det går tyvärr inte så fort som man skulle önska, säger Wikström och gläds likväl åt att provsvaren hittills har visat att det inte handlar om kvarka utan en betydligt skonsammare ”dagissmitta”.

Gällande den regionala hopptävlingen nästa vecka på Kungsgården har Flyinge valt att avvakta lite till och inväntar fler provsvar innan beslut fattas. Flyinge kommer att uppdatera sin sida med senaste nytt om läget.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden