Hoppning
7 februari 2018 09:08

Falsterbos publikfavorit Codarco har dött

InternationelltHopphingsten Codarco finns inte mer. Tillsammans med sin amerikanska ryttare Chloe Reid kom hingsten trea i Falsterbos GP-hoppning i somras. Ekipaget har också deltagit i nationshoppningar och världscupen.

Falsterbos publikfavorit Codarco har dött
ChloeReid och Codarco charmade publiken i Falsterbo ordentligt när de tog en pallplats i GP-hoppningen i somras. Foto: Mikael Persson

Chloe Reid och hennes Codarco (ISH e Darco-Orame, uppf Thomas O´Brien) har gjort många stora tävlingar tillsammans, bland annat flera nationshoppningar och världscuptävlingar.

I somras charmade den personlige hingsten Falsterbopubliken ordentligt när han kom trea i GP-klassen, precis efter Peder Fredricson och H&M All In.

Nu berättare den amerikanska ryttaren på sociala medier att Codarco är död. ”Tack för att varit mitt livs partner. Du lämnar en liten flicka som aldrig kommer att glömma dig,” skriver Chloe Reid bland annat.

Ekipaget gjorde sin sista registrerade internationella start på det pågående meetinget i Wellington, Florida, den 1 februari i år.

Chloe Reid ber också om att få vara i fred och lovar att återkomma med vad som gjorde att Codarco dog så småningom.

Codarco skulle ha blivit 11 år under 2018.

Läs mer på Chloe Reids instagram.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden