Hoppning
11 april 2019 10:03

Falsterbovinnare till VM- och EM-ryttare

Under belgisk flaggHolsteins Matina, som har ridits framgångsrikt av Alexander Zetterman och Karin Martinsen, har fått en ny ryttare. VM-meriterade Niels Bruynseels, som senast red världscupfinalen i Göteborg, tar över tyglarna.

Falsterbovinnare till VM- och EM-ryttare
Holsteins Matina har tävlats upp genom klasserna av Alexander Zetterman, som här syns vid finalsegern i Falsterbo 2016, och av Karin Martinsen. Foto: Roland Thunholm

Holsteins Matina (DWB, f 2009, sto, e Party Dance-Charmeur, uppf/äg Familjen Holstein) har haft stora framgångar med svenska ryttare. Tillsammans med Alexander Zetterman har hon varit topplacerad i Falsterbos finaler som 5-, 6-, och 7-åring. De krönte det hela med seger i 7-årsfinalen 2016.
– Hon borde kunna väldigt långt. Hon är en av de bästa unghästarna, om inte den allra bästa, jag någonsin har haft, sa Alexander då till Ridsport.

Karin Martinsen tävlade vidare med stoet under 2018 och de vann bland annat en trestjärnig Grand Prix i Danmark.

Belgare tar över

Nu har Matina fått en ny ryttare i belgaren Niels Bruynseels. Han har de senaste åren hoppat EM och VM med Cas de Liberté, som såldes för några månader sedan, och var så sent som i söndags femma i världscupfinalen i Göteborg med Delux van T & L.

– Niels har länge varit intresserad av Matina. Det har gått 1,5 år sedan vi först pratade om Matina. Vi är väldigt glada att vi slutligen har en överenskommelse med Niels Bruynseels, och Matina är redan hos Niels i Belgien, säger ägarfamiljens René Holstein i en pressrelease berättar World of Showjumping.

Ägaren säger vidare att många har varit intresserade av Matina och att förhoppningen är att hon ska gå från 1,50-nivå upp till 1,60-nivå på de stora tävlingarna.

Ridsport, Ullevi Dag 5
Niels Bruynseels tävlade Cas de Liberté vid EM i Göteborg 2017. Hästen såldes till USA i slutet av 2018. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden