Sport
10 juli 2016 11:14

Alex: ”Kanske den bästa unghäst jag haft”

Seger"Hon borde kunna väldigt långt. Hon är en av de bästa unghästarna, om inte den allra bästa, jag någonsin har haft". Alexander Zetterman som red Holsteins Matina till seger 7-årschampionatet hyllar sin unga partner.

Alex: ”Kanske den bästa unghäst jag haft”
Alexander Zetterman och Holsteins Matina var bäst i Falsterbo. Foto: Roland Thunholm

De svenska vädergudarna visade sig från sin tråkigare sida och de 21 ekipage som hoppade finalen av 7-årschampionatet  fick ge sig i kast med både klaffsande och regnkläder, även om de flesta ryttare verkade vara hyfsat nöjda med gräsunderlaget efter omständigheterna.

Tolv lovande talanger visade sig vara snäppet vassare idag och gick till omhoppning där sex satte ytterligare en felfri runda mot klockan. Snabbast av alla var danska familjen Holsteins Holsteins Matina (DWB, sto, e  Party Dance-Charmeur) med Alexander Zetterman.

Alex har ridit det mesta hela vägen upp till VM. I Falsterbo är det yngre förmågor som gäller och med dagens seger i 7-årschampionatet på 1,40 idag fick han och Holsteins Matina sin revansch efter förra årets tredjeplats.

– Vi hade världens chans att vinna förra året och jag har grämt mig över det ända fram tills nu, säger Alex.

Femma som 5-åring, trea som 6-åring och nu etta som 7-åring är ett riktigt tungt CV för Matina och nu ser Alex fram emot fortsättningen efter det härliga beskedet från ägarfamiljen att han får fortsätta att rida henne så länge han vill.

– Nästa år ska vi befästa det vi kan i 1,40–145 och året efter siktar vi mot 1,50. Hon borde kunna gå väldigt, väldigt långt.

Att Matina gillar tävlingslivet råder det ingen tvekan om.
– I torsdags var det knappt någon publik och då var hon rätt otaggad. I dag gällde det och då var hon betydligt mer laddad. Hon har två sidor och kan vara så lugn att jag kallar henne Mamma Mu, men är andra gånger betydligt mer känslig.

Silverplatsen i 7-årsfinalen gick till Pia Lotta Åvalls uppfödning, SWB-stoet Glimra JPD (e Fetcher N-Landesfürst, äg Sanna Sjögren) som reds in i mål på knappt en sekund längre tid än vinnaren av Jens Wickström.

Ludo Philipparets ryttare Antonia Andersson lotsade Jiva Van T’Broekend (sto, e Concorde-Nonstop, äg  Ludo Philippaerts & Bervoets Marnicq) till tredjeplatsen.

Henrik von Eckermann har ständigt nya fina hästar på banan. Catover (HOLST, sto, e Catoki-Contact me) blev fyra bland 7-åringarna i Falsterbo.

Foto: Roland Thunholm

Resultat

Zumba och Caroline Persson vann 5-årshoppningen.

HÄR kan du spana in allt som har hänt på Falsterbo Horse Show.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden