Fälttävlan
18 mars 08:44

Fälttävlans-EM blir av – Schweiz arrangerar

MästerskapEfter många turer står det nu klart att även fälttävlansryttarna får ett europamästerskap 2021. Tre arrangörer var intresserade, där Avenches i Schweiz drog det längsta strået.

Fälttävlans-EM blir av – Schweiz arrangerar
Senast det begav sig var på EM i Luhmühlen 2019, då hemmahoppet Ingrid Klimke tog storslam. Foto: FEI/Oliver Hardt

Beslutet togs av FEI:s styrelse, i samråd med fälttävlanskommittén och det europeiska ridsportförbundet, tidigare i veckan. När Avenches nu får årets EM har man även beslutat att det blir franska Haras du Pin som arrangerar mästerskapet 2023.

– Efter att OS i Tokyo ställdes in förra året, ställde FEI även in de europeiska mästerskapen i de tre olympiska disciplinerna så att fokus i år kunde ligga på OS. Men ridsportvärlden bad oss att granska det beslutet och vi lyssnade på dem, säger FEI:s generalsekreterare Sabrina Ibáñez i ett pressmeddelande.

Nederländerna och Italien intresserade

Ibáñez säger att styrelsen noga gått igenom de tre arrangörerna som visade intresse för att arrangera EM – utöver Aenches handlade det om holländska Boekelo och italienska Montelibretti.

– Vi är glada över att kunna ge vår fälttävlans-community något att se fram emot under dessa svåra tider, när vi tacklar EHV-1-utbrottet och har jobb att göra för att få tillbaka våra hästar och ryttare till att kunna börja tävla igen, säger Sabina Ibáñez.

EM i Avenches kommer att gå av stapeln 23-26 september. Haras du Pin skulle ha arrangerat EM i år men var tvungna att tacka nej när man fick flytta datumet på grund av OS – nu får den franska arrangören en ny chans på EM 2023.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden