Nyheter
19 december 2020 06:15

EM i fälttävlan tillbaka i leken för 2021

Nya budDet har varit många turer kring mästerskap som har ställts in för att sedan vakna till liv igen. Nu är det EM i fälttävlan som har fått nytt liv, tillsammans med de unga ryttarnas dressyr-EM.

EM i fälttävlan tillbaka i leken för 2021
Äntligen lite ljus i mästerskaptunneln för Anna Freskgård och de andra landslagsryttarna i fälttävlan. Foto: Roland Thunholm

Först skulle det inte bli något EM alls 2021 med hänsyn till att OS flyttats fram. Efter högljudda protester togs dock nya beslut om att köra EM i både dressyr och hoppning. Kortaste strået drog däremot fälttävlan som blev kvar utan EM.

Nu har FEI gjort en u-sväng i frågan och fattat beslut om att på nytt öppna upp ansökan för nästa års EM i fälttävlan, på begäran av bland annat nationella förbund och ryttare.

Ansökan har även öppnat upp igen för de unga ryttarnas dressyr-EM 2021, som skulle ha ägt rum i tyska Donaueschingen nästa sommar. Deadline för bägge mästerskapen är den 15 januari med beslut i februari.

Efter att unghäst-VM i tyska Verden nyligen ställdes in med kort varsel meddelas nu också att nästa års mästerskap inte kommer att gå i holländska Ermelo som det tidigare var sagt. Istället är det Verden som gäller.

FEI har också beslutat att VM i distansritt ska gå i italienska Verona.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden