Dressyr
28 februari 16:02
Ridsportplus

Fälttävlansryttaren tog sin första internationella vinst – i dressyr: ”En stor dag”

Unik segerWynja Eriksdotter Rubins hjärta klappar för både hoppning, dressyr och fälttävlan. Nu har hon för första gången tagit en internationell seger i dressyr. Detta tillsammans med hästen El Diablo, som dessutom haft en krokig väg genom livet till framgången. 

Fälttävlansryttaren tog sin första internationella vinst – i dressyr: ”En stor dag”
Wynja Eriksdotter Rubin vid prisutdelningen i Lier, Belgien, med sin El Diablo "Elmo". Foto: Digishots

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Wynja Eriksdotter Rubin har nått en ny milstolpe i karriären. Det var under tisdagen som YR-ryttaren tog hem förstaplatsen med 70,735 procent vid dressyrtävlingar i Belgien. 
  – Det var en stor dag för oss på flera sätt. Det var min första internationella vinst i dressyr och dessutom var det min hästs första seger. Detta var hans tredje internationella start i livet, säger Wynja. 
  – Jag har ridit internationell dressyr på ponny tidigare, så detta är något som jag har drömt om länge, det känns helt otroligt. Det är många duktiga ryttare som är här och tävlar så man försöker ju bara att göra sitt bästa och se hur långt det räcker. Jag vet att vi kan och den här gången räckte det hela vägen, säger hon. 

  Trivs på lösdrift

  El Diablo, eller ”Elmo” som han kallas, är en 15-årig valack som Wynja fick ta över för tre år sedan. Hon köpte hästen av sin tränare, Elin Aspnäs
  – Elmo har haft en ganska krokig väg till den han är idag. För flera år sedan behövde han buköppnas och det blev komplikationer efter det. Efter en tids kämpande kom min tränare fram till att han behövde ett liv på lösdrift för att må bättre. Hon visste att vi har alla hästar på lösdrift hos oss och att det är ett liv som skulle passa honom. När jag fick frågan om att köpa honom var det aldrig någon tvekan. Jag har alltid känt till honom och tyckt att det varit en jättefin häst, säger Wynja som vill rikta ett extra stort tack till sin tränare. 
  El Diablo tävlas endast i dressyr men på hemmaplan tränar de varierat och hoppar även en del till vardags. Målet är att rida flera internationella tävlingar i år och att satsa vidare mot mästerskap. 


  ”Fälttävlan gör mig till en bättre dressyrryttare”

  Wynja tävlar i fälttävlan med flera av sina andra hästar, men vilken gren som är roligast går inte att svara på. 
  – Alla grenar är roliga på olika sätt och jag rider alla för att jag inte kan bestämma mig för vad jag gillar bäst. När jag rider dressyr tycker jag att det är jätteroligt och samtidigt gillar jag verkligen terrängen också, det går inte att välja. Jag tror att fälttävlan gör mig till en bättre dressyrryttare och att dressyren gör att jag blir bättre även i de andra grenarna. Man blir inte så inrutad och förstår att det inte bara finns en väg framåt, säger hon. 

  Resultat

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 98 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden