Hoppning
26 augusti 2018 16:18

Favoritsegrare i Champion of the Youngsters

NationelltDet var de starka korten som red hem årgångsfinalerna i Champion of the Youngsters på Grevagården utanför Skövde på söndagen.

Stephanie Holmén och red Cash du Talus vann 6-åringarnas final och kvalade till Scandinavium. Foto: Haide Westring

I 5-åringarnas final gick segern till Skyrupsryttaren Jüri Sokolovski och It’s Madame Guidam (KWPN sto f 2013 e Starpower-Guidam, uppf Team Nijhof & W. Buster, äg Emylie Lindqvist).

Denna final gick över 1,20-hinder och hade 35 ekipage på startlistan. Hela 22 var felfria i grundomgången och i andra rundan satte elva av dem en nolla till. Sokolovski var ungefär fyra tiondelar snabbare än sin klubbkamrat Sofia Farman/Ulla Bella Hästak som blev tvåa. Emelie Grönberg kom både trea och fyra med Cross Fire GT respektive Algot F.

I 6-åringarnas final över 1,30-hinder var det 28 ekipage till start. Stephanie Holmén red Cash du Talus (SF val f 2012 e Kannan-Quick Star, uppf M. Jacques Le Boedec, äg Grevlundagården i Vitaby AB) till seger efter att ha satt en av klassens fyra dubbelnollor.

_ Det är en fantastiskt fin häst som har otroligt mycket förmåga. Jag har ridit honom i ett år nu och han har utvecklats väldigt fint. Jag ser mycket fram emot framtiden med honom, säger Stephanie Holmén i ett pressmeddelande från Lövsta.

Hon var ungefär en och en halv sekund snabbare i omhoppningen än tvåan, Antonia PetterssonHäggström/Viva.

Emeliegcrossiregt
Emelie Grönberg blev både trea och fyra i 5-åringarnas final. Här är hon tillsammans med Emelie Grönberg Cross Fire GT. Foto: Haide Westing
Elinsjogren
Elin Sjögren och China con Kannan F tog sig också till Scandinavium genom 6-åringarnas final i Champion of the Youngsters på söndagen.
Niklasaindiana
Niklas Arvidsson vann 7-åringarnas final med Indiana. Foto: Haide Westring

De fem bästa i 6-åringarnas final blir direktkvalade till Lövsta Future Challenge i Scandinavium  nästa år. Det blir finalens trea Amanda Ericsson/ECS Chacco Blue Jr, fyran Elin Sjögren/China con Kannan F och finalsexan Amanda Oscarsson/Favorable som följer med ettan och tvåan till Göteborg då femman Celine BG är ett fölsto.

I finalen för 7-åringar var det Helsingborgsryttaren Niklas Arvidsson som fick rida först i ärevarvet efter finalen med Indiana (SWB val f 2011 e Indoctro-Corland, uppf Manfield Farm HB, äg Stall Niklas Arvidsson AB och Magnus Lundahl).

De 28 finalisterna hoppade en 1,40-bana och Indiana stod för en av två dubbelnollor i klassen och vann med 25 hundradelar tillgodo på Jörgen Larsson/Conrad.

Prischecken till segraren var på 10 000 kronor och de fyra högst placerade får rida i Friends i Stockholm i slutet av november. Jens Wickström/Chapman och Amanda Eriksson/Luchon tog hand om de sista två Friendsbiljetterna genom att bli trea respektive fyra i finalen.

147 4-åringar, 150 5-åringar, 105 6-åringar och 70 7-åringar var anmälda till tävlingarna som är en av Sveriges mest populära unghästtävlingar. Flera av de framgångsrika unghästarna på Grevagården är uttagna och anmälda till unghäst-VM om några veckor.