Hoppning
21 juni 2018 13:22

Eriksson, Arvidsson och Wickström Bozic hoppade hem delfinalerna i 7 Star

Nationellt På torsdagen har det ridits delfinaler i 7 Star Spring Tour på Fjärås Hoppryttares elittävlingar. Peter Eriksson, Niklas Arvidsson och Nathalie Wickström Bozic är torsdagens finalvinnare.

Eriksson, Arvidsson och Wickström Bozic hoppade hem delfinalerna i 7 Star
Peter Eriksson var glad vinnare av 1,30-finalen. Foto: Christer Kristiansson

Delfinalen på 1,30-höjd klarades av först på torsdagens morgon och hade 29 startande. Hela 15 av dessa var felfria i sin första runda.

Flyinge Hästsportklubbs Peter Eriksson och Looney Tony (val f 2006 e Lordanos-Argentinus, uppf Angelika Jahr-Stilcken, äg Malin Stiernswärd) var ett av de felfria ekipagen som sedan fortsatte med ytterligare en nolla i andra rundan. Ekipaget var dock snabbast av de fem dubbelnollorna och vann med några tiondelar tillgodo på tvåan Robin Ingvarsson/Jiska van de Kloosterbos. Segerchecken var på 7 000 kronor.

I delfinalen över 1,40-hinder var det också 29 ekipage på startlistan. Sju av dem hade med sig 0 fel från första rundan till winning round.

Nathaliewickstrm_christerkristiansson
Nathalie Wickström Bozic på väg mot seger i 1,40-klassen med sin Hubertus. Foto: Christer Kristiansson

Det blev totalt sex dubbelnollor och snabbast av dem var Hallandsryttaren Nathalie Wickström Bozic med sin egen Hubertus (SWB hingst f 2004 e Feliciano-Asterix, uppf Per-Christer Bengtsson). Hon hade över en sekund tillgodo på tvåan Douglas Lindelöw/Citti 3 och fick 10 000 kronor för sin seger.

20180621_niklasarvidsson_fj
Niklas Arvidsson fick 50 000 kronor för sin 1,50-seger. ArkivFoto: Fredrik Jonsving

I delfinalen på 1,50-höjd vann Helsingborgsryttaren Niklas Arvidsson med hingsten Hasard (SWB f 2007 e Heartbeat-Voltaire, uppf Elizabeth Lindblad, äg Lenny Svensson). Klassen hade 23 startande och inget av dem lyckades få till två nollor, Niklas Arvidsson var den snabbaste med 4 fel totalt efter winning round – men det var knappt. Närmast efter sig hade han onsdagens kvalvinnare Linda Heed/Jarvis van D´Abelendreef, och det skilde enbart två hundradelar mellan ekipagen. Dagstorpryttaren Henrik Lannér blev trea med Vivaldi.

Niklas Arvidssons seger gav 50 000 kronor i prispengar.

Läs mer om årets 7 Star Spring Tour

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden