Hoppning
26 maj 2018 06:00

Stadig segermarginal för 7 Star-kvalets vinnare

7 StarAlexandra Eriksson vann andra kvalet i 7-Star Spring Tours högsta liga på Norrköping International Horse Show och det med god marginal.

Stadig segermarginal för 7 Star-kvalets vinnare
Alexandra Eriksson och Liss Royal vann i Norrköping. Foto: Roland Thunholm

Kval nummer två av två inför den andra delfinalen av 7-Star Spring Tour hoppades i går på Norrköping International Horse Show. 1,50-tourens kval, en tidshoppning med 1,50-hinder, vanns av Alexandra Eriksson med Liss Royal (val, f 2005, e Lissabon-Royal).

De startade bland de sista av de 41 till start och drämde till med en tid som visade sig räcka och bli över – 74 sekunder blankt  gav en marginal på nära åtta sekunder till tvåan Robin Ingvarsson med Cute S.

Det första kvalet på 1,45 hoppades hem av en van vinnare i form av Niklas Arvidsson med Hasard 1245 (SWB, hingst, f 2007, e Heartbeat-Voltaire, uppf Elizabeth Lindblad), som även vann första kvalet på Wermland Equestrian Games för ett par veckor sedan.

Fler vinnare

I den snäppet lägre 7 Star-touren vann Ellen Brunes och X-it första Norrköpingskvalet på 1,35. Det andra kvalet, då på 1,40-höjd, vanns av Stephanie Holmén och Billy Cointreau.

1,30-tourens första kval, delat på två, vanns av Py Jägerdén med Kandy de la Tombe respektive Helena Lundbäck och Klara F. I kval två på fredagskvällen med 117 ekipage segrade Niklas Arvidsson och Certina M.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-