Hoppning
26 februari 2019 06:30

Fecybelle placerad i trestjärniga GP-debuten

LilleströmMaria Gretzers Fecybelle fortsätter leverera med Shane Carey på ryggen. I norska Lillehammer gjorde ekipaget GP-debut på trestjärnig nivå, och det blev dubbla felfria rundor och en härlig tredjeplats som resultat.

Fecybelle placerad i trestjärniga GP-debuten
Svenskägda Fecybelle fortsätter framgångarna under irländsk flagg. I Norge blev det placering i den trestjärniga GP-debuten med Shane Carey på ryggen. Foto: Une Susrud/Hestefrelst

Ridsport har tidigare skrivit om Maria Gretzers Fecybelle (KWPN sto f-10 e Carambole-Sjapoo, uppf J.W Greve), som den här säsongen gått från klarhet till klarhet under irländsk flagg med Shane Carey på ryggen. Fecybelle och Shane Carey har denna säsong tagit en lång rad segrar i svår klass, och i norska Lilleström vann de torsdagens 1,45 vilket Ridsport rapporterade om (läs mer här).

Meetinget i Lilleström avslutades med att Feccybelle och Shane Carey debuterade i Grand Prix på trestjärnig nivå. Klassen med hinder på 1,50 vanns av säsongsdebuterande ekipaget Peder FredricsonH&M All In (läs referat från klassen här) – exakt en sekund snabbare än Shane Carey på Fecybelle som tog en tredje plats i klassen. Mellan Peder Fredricson och Shane Carey klämde sig hemmaryttaren Johan-Sebastian GulliksenArakorn in.

Här kan du se ett klipp från Lilleström när Shane Carey och Fecybelle rider in mot tredjeplatsen:

Som Ridsport rapporterade under söndagen placerade sig även Fredrik Spetz och Dustin i klassen med en sjätteplats. Ytterligare en svensk ryttare placerade sig i klassen: Magnus Jacobson och Meluha S kom på tionde plats med ett tidsfel i grundomgången.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-