Världen
30 november 2021 10:28

FEI ger Sverige ”huvudrollen” i hyllningsartikel

Fixade OSFEI hyllar Sverige med en artikel där vårt land sägs ha en huvudroll i FEI:s hundraåriga historia.

FEI ger Sverige ”huvudrollen” i hyllningsartikel
Hugo Simon och Gladstone vann världscupen 1979, när tävlingen arrangerades för allra första gången. Platsen? Göteborg i Sverige, så klart. Arkivbild: Roland Thunholm

FEI fyller 100 år och har artiklar på temat på sin hemsida. Nu är det Sverige som blir omskrivet, och det med den äran – FEI anser att Sverige har en huvudroll när det gäller utvecklingen.

Bland annat lyfts publiksiffrorna från det senaste evenemanget på Friends upp, 84 000 personer, ”De fullsatta läktarna illustrerar Sveriges starka och historiska hästkultur. När vi firar hundra år kan vi säga att Sverige spelat en ledande roll när det kommer till utvecklingen av ridsport, från att vara värd till stora tävlingar till att producera några av våra mest kända och hyllade atleter, både människor och hästar”, skriver FEI på sin hemsida.

Bland annat nämns major Clarence von Rosen, som ligger bakom att ridsporten sedan 1912, när OS gick i Stockholm, finns med under olympiaden med de tre grenarna dressyr, hoppning och fälttävlan.

Sverige var också ett av åtta länder som grundade FEI år 1921. Övriga milstolpar har varit att hålla den första världscupfinalen i Göteborg år 1979 och det första World Equestrian Games i Stockholm år 1990.

Dessutom nämns lagguldet i Tokyo, liksom de svenska toppryttarna i dressyr.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden