Världen
6 april 2020 10:57

FEI ställer in Sports Forum helt

I dag skulle FEI:s Sports Forum ha inletts, men det blir inget – inte ens ett digitalt forum, vilket först var utlovat. Anledningen är att det inte finns några förslag att diskutera, eftersom andra möten har blivit inställda.

FEI ställer in Sports Forum helt
Så här såg det ut vid FEI:s Sports Forum för ett år sedan. Foto: FEI

Redan för ett par månader sedan avblåstes den stora samlingen FEI Sports Forum där alla arrangörer, ryttare, funktionärer och nationella förbund diskuterar gemensamma frågor.

Planen var att ett digitalt forum skulle hållas i stället, med ett bantat program. Ett ämne skulle vara antidopningsregler för både häst och människa, men eftersom den internationella dopningskommissionen WADA inte genomförde sitt planerade möte i mars, så finns inget underlag att diskutera

I stället kommer underlag kring dopningsfrågor att publiceras under andra halvan av april. Någon digital konferens blir det inte, meddelar FEI nu, men alla FEI:s medlemmar är välkomna med synpunkter på materialet.

Den andra frågan som var tänkt att avhandlas på det digitala Sports Forum den 6 och 7 april handlade om information kring OS i Tokyo. Och eftersom OS nu är flyttat till 2021 kommer detta ämne upp på Sports Forum i april 2021 i stället.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden