Nyheter
14 mars 2020 08:31

FEI uppmanar till inställda tävlingar

CoronasmittanNu uppmanar flera internationella organisationer, bland annat Internationella Ridsportförbundet, FEI, att tävlingar ställs in med omedelbar verkan.

FEI uppmanar till inställda tävlingar
FEI är en av organisationerna som vill att tävlingar ställs in. Arkivbild: Roland Thunholm

I ett pressmeddelande från FEI rekommenderas alla nationella ridsportförbund att ställa in FEI-tävlingar i fyra veckor framåt till att börja med. ”Spridningen av coronaviruset Covid-19 har fått en snabb vändning till det värsta och sport över hela världen påverkas. Vi som sammanslutning behöver bidra till att begränsa spridningen av detta virus. Desto snabbare det kan stoppas desto snabbare kan vi komma tillbaka till det normala,” står det i pressmeddelandet.

I pressmeddelandet står det också att FEI ska göra vad de kan för att ge tävlingsarrangörer nya datum för sina tävlingar. Hur rankningspoäng och kval till OS och paralympics påverkas ska också ses över.

FEI:s rekommendationer gäller samtliga grenar som ingår i förbundets verksamhet.

FEI:s pressmeddelande

Även det Europeiska Ridsportförbundet, EEF, och Internationella Hoppryttarklubben, IJRC, går ut med rekommendationen om att tävlingar ska ställas in. De båda organisationerna föreslår ett tävlingsuppehåll till slutet av april.

Rekommendationer från EEF och IJRC

Dessutom påverkas sporten av olika länders beslut om att till exempel begränsa folksamlingar och stänga gränser. Winter Equestrian Festival i Wellington, Florida, ställs in från och med i morgon söndag. Sedan tidigare fanns ett beslut att hålla tävlingen utan publik för att stoppa smittspridningen.

Två veckor återstår av tävlingen där flera svenskar finns på plats, bland annat Tinne Vilhelmson Silfvén.

Pressmeddelande från WEF

På fredagskvällen meddelade också arrangörerna av Sunshine Tour i Spanien att deras tävlingar avbryts på grund av ett regeringsbeslut. Även här finns många svenska ryttare på plats.

Event Rider Masters ställer in hela årets serie och det blir inte heller några världscupfinaler. Dessa beslut togs innan FEI gick ut med sina rekommendationer.

Svenska Ridsportförbundet följer utvecklingen och uppdaterar sina rekommendationer till tävlingsarrangörer kontinuerligt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden