Hoppning
13 mars 2020 18:40

Svensk 1,50-vinnare i Spanien – tävlingarna bryts

InternationelltDet blev en svensk segrare i fredagens högsta klass, en 1,50-hoppning, på det trestjärniga meetinget i spanska Vejer de la Frontera. På fredagskvällen meddelades också att alla sportevenemang i Spanien avbryts från och med i morgon, lördag. Internationella Ridsportförbundet, FEI rekommenderar att alla FEI-tävlingar ställs in.

Svensk 1,50-vinnare i Spanien – tävlingarna bryts
Jens Wickström och Enzo. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Det var Jens Wickström och Enzo (SWB val f 2006 e Flyinge Quite Easy 958-Robin Z, uppf Mikael Carlsson, äg Hanna Smedenman) som hoppade hem den över 90 ekipage stora klassen.

1,50-hoppningen reds med omhoppning och det var endast fyra ekipage som nollade i första rundan där en handfull ekipage utgick.

I omhoppning var det Enzo och Storbritanniens Harriet Nuttall/Galway Bay Jed som var felfria, men det svenska ekipaget var ungefär fyra tiondelar snabbare.

Segerchecken var på drygt 60 000 kronor.

På söndagen skulle det ridas det en Grand Prix-klass över 1,55-hinder på det flera veckor långa meetinget, men i ett pressmeddelande på fredagens kväll meddelades att alla evenemang i Spanien förbjuds med anledning av corona-smittan. FEI uppmanar i ett pressmeddelande alla arrangörer av FEI-tävlingar att göra detsamma under en period om fyra veckor till att börja med.

Det är flera svenskar på plats för att tävla i såväl Vejer de la Frontera som Oliva i Spanien.
Resultat

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden