Hoppning
28 februari 2020 20:51

Marcus Westergren drämde till med spansk superseger

Sunshine TourSnacka om fullträff för Marcus Westergren och Astree de Burgo som under fredagen vann den fyrstjärniga 1,50-klassen i spanska Vejer de la Frontera. Endast nio ryttare var felfria i det 94 starter starka startfältet. "Hästen kändes hur go' som helst", säger Marcus Westergren.

Marcus Westergren drämde till med spansk superseger
Lycka är att sopa banan med 93 ryttare. Foto: Suzanne Sjögren

Det var i den fyrstjärniga rankingklassen i Vejer de la Frontera som Marcus Westergren drämde till med en riktig stjärnrunda. Klassen gick över 12 stycken 1,50-hinder med 15 språng i grunden, följt av en omhoppning där Marcus Westergren och Astree de Burgo gick i mål på 31,68 sekunder. Värt att notera är att 94 ryttare kom till start och endast nio tog sig till omhoppning. Lika många landade på 1 tidsfel i grunden.

– Tiden var väldigt knapp och det var rätt svårt, men jag hade turen på min sida. Hästen kändes hur go’ som helst och var med på allt. Jag såg den första som gick ut i omhoppningen och ledde, det var hon som blev tvåa sedan. Enda stället som det fanns att tjäna något på var in i kombinationen. Där gick jag lite snävare och tog ett mindre galoppsprång än vad hon gjorde. Men jag fick verkligen jobba för det, det var tajt, berättar Marcus Westergren.

Roadtrip i Europa

Han har varit iväg ett bra tag i Europa vid det här laget. Första vändan gick till träning hos Rob Ehrens i Holland, därefter tävlade han i Valencia med bland annat en fjärdeplacering i en rankingklass och sedan bar det av till Sunshine Tour, där han nu tävlat med fem hästar i två veckor.
– Jag har inte tävlat på tre månader innan detta och jag känner mig lite skranglig i kroppen, men hästarna känns jättefina. Bland annat har jag ett sjuårigt sto, Crush On, som har gjort nio starter med nio nollor, det känns väldigt lovande. Över lag har det gått grymt bra, säger Marcus Westergren.

Hur stor skillnad gör det att åka ut och tävla så här?
– Väldigt stor. Man kommer igång tidigare med utomhussäsongen och får se hur de andra rider. Man får något att jämföra sig med. Dessutom är banorna som vi rider här både stora och utmanande. Hästarna blir som helt andra hästar när de kommer hem, det märks att de verkligen har stärkt på sig ett snäpp, berättar Marcus Westergren, som inte riktigt hade samma utdelning förra året med lite skadade hästar.
– I år är alla fräscha och jag har kunnat träna mer och nu får jag verkligen ”cred” för det.

”Vill vara med och slåss”

Målet för året är att komma upp lite bättre på rankingen och vara stadigare i de större klasserna. Förhoppningen är att få rida nationshoppningar och dessutom hägrar både Global Champions Tour i Stockholm och Falsterbo.
– Det är tävlingar som alltid är roliga att delta i, men jag vill inte bara vara med och delta. Jag vill vara med och slåss och i år har jag hästarna för att kunna göra det, säger Marcus Westergren.

På söndag rider Marcus Westergren guldhästen Calmere i 1,60-hoppningen.

Tvåa i fredagens 1,50-hoppning blev hemmaryttaren Carolina Aresu Garcia Obregon som red i mål på tiden 31,88 sekunder med hästen Untrepide de Puychety. Trea blev brasilianaren Pedro Junqueira Muylaert som passerade mållinjen med Prince Royal Z Mfs på 32,82 sekunder.

Under fredagen placerade sig dessutom Henrik von Eckermann på fjärde plats i den femstjärniga 1,50-hoppningen i Doha med hästen Fancy Me.

Hela resultatlistan i Spanien

Hela resultatlistan i Doha

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden