Avelsnyheter
4 november 09:30
Ridsportplus

Felix Dies visade klassen vid Eklunda Open: ”Mycket hoppning i honom”

HoppningEklunda Open, löshoppningstävling för 2-åriga hopphästar, har etablerat sig och lockade i år nästan 60 hästar. Högst poäng fick Felix Dies. "Han var solklar och visste exakt vad han skulle göra," säger ägaren och uppfödaren Mikaela Gustaphson som också berättar historien om hur hingstens mamma hamnade hos henne.

Felix Dies visade klassen vid Eklunda Open: ”Mycket hoppning i honom”
Eklunda Opens vinnare Felix Dies. Foto: Pernilla Hägg

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det var 59 hästar som deltog i Eklunda Stuteris löshoppningstävling för 2-åringar i helgen.

Det har synts hela tiden att det är mycket hoppning i honom. Mikaela Gustaphson.

Allra bäst gick det för Felix Dies (hingst e Tangelo vd Zuuthoeve-Nintender, uppf/äg Equorum/Mikaela Gustaphson m familj) som fick 29 poäng och vann.
– Han är väldigt härlig och positiv i allt arbete och all hantering. Han har varit enkel från början, säger hästens uppfödare och ägare, hoppryttaren Mikaela Gustaphson.

Felix Dies är en egen uppfödning, och Västeråsbaserade Mikaela Gustaphson och hennes mamma hittade modern till sin unga stjärna på en tävling i Italien.

Tävlat internationellt

Det är nu 14-åriga stoet Naitiri, tillhörande stamboken OLBGR, som då hade gått internationella rankningklasser upp till och med 1,45-nivå.
– Då när vi såg henne var det tydligt att hon hade tappat lite självförtroende. Det syntes att hon verkligen kunde hoppa, men att hon inte riktigt ville. Vi chansade och frågade om hon var till salu. Vi tänkte att även om hon inte riktigt kommer tillbaka till tävling så har vi ett fint avelssto, säger Mikaela Gustaphson.

Mikaela-gustaphson-inar-14-191217-rt
Mikaela Gustaphson. Foto: Roland Thunholm

Naitiri köptes och fick åka med hem till Sverige. Mikaela Gustaphson tävlade henne sedan upp till 1,30.

Felix Dies är stoets andra avkomma, hennes första lever inte längre efter en skada i lösdriften. I år fick Naitiri ett stoföl e Elenzkey.
– Hon trivs väldigt bra med att vara avelssto, säger Mikaela Gustaphson som inte har någon större avelsverksamhet men betäcker något sto då och då.

Felix Dies har visat redan sedan han var föl att hoppning är hans grej.
– Det har synts hela tiden att det är mycket hoppning i honom. På Eklunda Open var han solklar, han visste exakt vad han skulle göra, berättar Mikaela Gustaphson.

Flera intressenter

Nu går han hemma i lösdriften och tar det lugnt ett tag. Sedan blir det förberedelser för 3-årstest.
– Den här hästen skulle jag gärna behålla och ta upp i klasserna själv, säger Mikaela Gustaphson.

Tvåa i årets upplaga av Eklunda Open blev Caskoj’s Doodle (val e Ike-Zorro, uppf/äg Johanna Westholm och Matilda Bosäter) med 28,5 poäng.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden