Världen
14 februari 20:11

Fem hästar påkörda – två dog

TrafikolyckaFöraren av personbilen hade inte en chans att väja när det plötsligt stod en flock hästar mitt i vägen. Olyckan hände på danska Jylland på måndagen.

Fem hästar påkörda – två dog
Föraren av personbilen chockades i samband med olyckan. Foto: iStock

Det var på måndagen som åtta hästar kom lösa och sprang ut på en väg i danska Mors på Jylland. Fem av dem blev påkörda av en personbil, varav en fick avlivas av veterinär på platsen. En av hästarna hittades senare död efter att ha sprungit iväg, medan en tredje fördes till ett djursjukhus. De två resterande hästarna behandlades av veterinär hemma i hästägarens stall.

Föraren av personbilen, en 61-årig kvinna, förklarade för polisen att hästarna plötsligt bara stod mitt i vägen och att hon inte hade en chans att väja undan. Kvinnan undersöktes av ambulanspersonal på platsen, men ska inte ha kommit till skada. Hon var dock ordentligt skakad av händelsen. Det rapporterar danska TV Midtvest.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden