Hoppning
8 december 2022 23:04

Fin svensk start i Geneve

InternationelltStortävlingen i Geneve är nu igång - torsdagen innehöll fyra internationella klasser, där en 1,60-klass fick avsluta dagen. De två svenska hoppen kom båda till start och tog sig till omhoppning. Här kan du se filmklipp på samtliga ekipage.

Fin svensk start i Geneve
Peder Fredricson och H&M Christian K var bästa svenska ekipage på plats elva i den stora klassen. Bilden är från årets SIHS. Foto: Roland Thunholm

9-åriga Calizi (BRAND sto f -13, e Cellestial-Stakkatol, uppf Lengert, äg Dufour Stables) gjorde på torsdagskvällen sin första internationella 1,60-klass, något hon klarade av med bravur. I grundomgången hoppade skimmelstoet strålande när Henrik von Eckermann satte klassens första nolla.

Peder Fredricson visade att H&M Christian K:s seger i Stockholm nyligen inte var en tillfällighet – den 15-årige valacken tog sig an utmaningen i kvalet till Rolex Grand Prix med spetsade öron, och var ett av hela 18 ekipage som tog sig till omhoppning.

von Eckermann hade den något otacksamma uppgiften att gå ut först i omhoppningen, men det kvicka stoet såg ut att vara med på noterna trots sin orutin på höjden. Calizi hann dock inte riktigt upp med hovarna på oxern som stod som nummer tre, och fick med sig frambommen. Fyra fel räckte till slut till en 13:e plats.

Peder Fredricson satsade rejält i omhoppningen men ett ultralätt pet på ett rött räcke mitt i banan förstörde alla vinstchanser. Ekipaget putsade dock landslagskollegans tid med 35 hundradelar och tog hand om elfteplatsen.

Klassen toppades av alltid lika snabba Marlon Modolo Zanotelli, som gick ut sent och satte en av totalt sju dubbelnollor i sadeln på rutinerade VDL Edgar M. De 22 bästa går nu vidare till söndagens Rolex Grand Prix.

Resultat med filmklipp på samtliga ekipage

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden