Dressyr
25 mars 2018 14:52

Fina placeringar för Nilshagen och Olofsson Nääs

InternationelltKristina Bröring-Sprehe och Desperados FRH var omöjliga att slå i Dortmund, men Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD tog en övertygande andraplats vid dagens Grand Prix Special. I Finland red dessutom Märit Olofsson Nääs hem ytterligare en tredje plats.

Fina placeringar för Nilshagen och Olofsson Nääs
Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD var femma i GP-klassen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Kim C Lundin

Vid den fyrstjärniga dressyren i tyska Dortmund blev det under söndagen ytterligare en placering för Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD (OLD hingst f-07 e Danone-Welt Hit II, uppf Olaf Bahls). Ekipaget kom tvåa i en Grand Prix Special med åtta startande, där ingen kunde rå på tyska Kristina Bröring-Sprehe på Desperados FRH som storstilat red hem segern på 79,851 procent.

Therese och Dante Weltino var lika klara tvåor som Bröring-Sprehe var etta, och belönades med 75,660 procent och närmare 90 000 kronor i prispengar. Trea kom danska Daniel Bachmann Andersen på Blue Hors Zepter som red ihop 73,936 procent.

Resultat Dortmund

Vid det trestjärniga meetinget i finska Ypäjä blev det ytterligare en tredjeplats för Märit Olofsson Nääs och Strolchi (OLD sto f-06 e Sancisco-Davignon II, uppf Gestüt Kempke Hof). I GP küren med elva startande belönades de med 70,240 procent och hamnade strax bakom estländska Dina Ellermann på Landy’s Akvarel som fick 70,420 procent. Segrade gjorde finska Anna von Wendt på Denzel med 72,110 procent.

Även Charlotte Esping placerade sig i klassen. Hon kom på fjärde plats med Ciwi efter en ritt som gav 68,985 procent.

Resultat Ypäjä

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden