Dressyr
25 mars 2018 07:30

Märit Olofsson Nääs bästa svensk i Finland

YpäjäDet blev hemmaseger i den finska GP-klassen. Bästa svenska placering tog Märit Olofsson Nääs med en tredje plats.

Märit Olofsson Nääs och Strolchi vid en tävling i Finland - på lördagen var de segrare i Mariefred. Foto: Roland Thunholm

I helgen har det ridits trestjärnig internationell dressyr i Ypäjä, Finland. Lördagens Grand Prix hade 14 startande – varav fem svenskar. Segrade i klassen gjorde finska Anna von Wendt på Denzel med 68,217 procent före Dina Ellermann, Estland, som red ihop 67,543 procent med Landy’s Akvarel.

Bästa svenska ekipage blev Märit Olofsson Nääs på Strolchi (OLD sto f-06 e Sancisco-Davignon II, uppf Gestüt Kempke Hof) som med 66,043 procent red in på en tredje plats i klassen och belönades med cirka 12 000 kronor i prispengar.

Pusskalas igen ???? GP 3:a i CDI 3* i Ypäjä!!!

Ett inlägg delat av Märit Olofsson Nääs (@maritolofssonnaas)

Placerad i klassen blev även svenska ryttaren Caroline Carlstedt på Chack CC som kom femma med 65,500 procent.