Dressyr
19 oktober 2017 10:10

Finaldags för Dressage Powers nya satsningar

FinaldagsNu närmar sig avgörandet av Dressage Powers två nya satsningar. Till helgen går finalerna i Grand Prix-touren och Young Rider Trophy.

Finaldags för Dressage Powers nya satsningar
Minna Telde är en av ryttarna som gör upp i Dressage Powers GP-tour. Foto: Mikael Persson

Peter Härnstam och Kristian von Krusenstierna från Dressage Power har tillsammans med LiveArena gjort två stora dressyrsatsningar under året: LiveArena & Dressage Power Grand Prix Tour samt LiveArena & Dressage Power Young Rider Trophy. Vid Linköpings Fältrittklubb kommer finalerna av båda dessa tävlingar äga rum under helgen.

Prissumman i GP-touren kan vara den högsta någonsin i svensk dressyr, skriver Dressage Power i ett pressmeddelande – segraren får med sig hela 100 000 kronor i prispengar och totalt delas det ut 220 000 kronor i finalen.

Finalens startfält består av tolv ryttare som kvalat under sommaren och hösten. Minna Telde är en av dem som lyckats väl i kvalen.
”Jag tycker det ska bli jättespännande. Det är fantastiskt med initiativet som Peter och Kristian har tagit och det sporrar verkligen svensk dressyr framåt”, säger Minna Telde i Dressage Powers pressmeddelande.

I startlistan för finalen i Young Riders Trophy finns sju ekipage. Segersumman i denna final är 15 000 kronor.

Tävlingarna går att följa live via www.dressagepower.se/tv

Start- och resultatlistor
Dressage Power

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden