Dressyr
20 november 06:20

Finaldags i Dressage Power

DressyrfinalI helgen går finalerna i Dressage Powers fem tävlingar i Linköping. Ryttarna är taggade inför finalerna, som bjuder på Sveriges högsta prispengar när det gäller dressyr.

Finaldags i Dressage Power
Carl Hedin och Davalerian. Foto: Privat

– Det har blivit som ett inomhus-SM i dressyr, ett extra mästerskap för dressyrhästar och dressyrryttare. Vi erbjuder de högsta prispengarna inom dressyren i Sverige, säger Peter Härnstam, en av Dressage Powers grundare i ett pressmeddelande.

De stora tävlingarna i Linköping avslutas på söndag med finaler i fem tävlingar som arrangeras av Dressage Power. I en av tävlingarna leder Lina Dolk – trots att hon är U25-ryttare och tävlar mot seniorer.

– Det känns bra, det kan seniorerna ha! Det är synd att det inte är fler U25-ryttare med och smakar lite på seniorstartfältet, men det är jättekul att en U25 leder, säger Lina Dolk.

Hon har ridit Languedoc, eller ”Dokki” som han kallas hemma i stallet, i fyra år.

I helgen väljer Lina Dolk att inte starta i lördagens Grand Prix. I stället går hon direkt in i söndagens final-kür, allt för att spara på hästen som ska gå två dagar i Friends nästa helg.

I tävlingen Dressage Power Future Stars, som riktar sig mot hästar mellan sju och nio år, är det Carl Hedin och blott sjuåriga hästen Davalerian som leder inför finalen.

– Det ska bli jättekul att rida i Linköping för andra året i rad. Förra året var jag nog mer favorittippad, nu är jag mer som en underdog. Det kan gå precis hur som helst, säger Carl Hedin.

Inför finalen i Young Rider Trophy, är det 20-åriga Linnéa Holmgren och 11-åriga QC Sir Dennis som leder. De har varit ett par i fyra år.

– Det har varit en lång och lite klurig resa men nu börjar det bli jädrigt bra, säger Linnéa Holmgren.

Det svårhanterliga har handlat om extremt mycket energi hos hästen.

– Dennis är inte dum men han har mycket energi och mycket power. Han är en stor häst, ganska barnslig och han har varit valpig. Det är mycket att hantera, stora kroppsdelar, men vi börjar komma ihop.

Det är gratis entré till tävlingarna på Smedstad Ridcenter i Linköping. Den som inte kan vara på plats kan följa tävlingarna via DressagePower TV.

Startlistor och resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden