Hoppning
14 juli 2021 11:10

Fler landslagsryttare i hoppning

LandslagsryttareEfter halvårsinventeringen har den svenska landslagstruppen i hoppning vuxit, bland annat med flera nya namn i A-truppen. Andra namn har försvunnit på grund av ändrade förhållanden när det gäller hästar.

Fler landslagsryttare i hoppning
Svenska Ridsportförbundet presenterar fyra nya namn i hoppningens A-trupp. Foto: Roland Thunholm/Liz Gregg

Svenska Ridsportförbundet har gjort sin sedvanliga halvårsinventering av landslagstrupperna, och där går att se att A-truppen har vuxit och även B-truppen har fått några nya namn. Tillbaka i A-truppen är Rolf-Göran Bengtsson, tillsammans med Douglas Lindelöw, Angelica Augustsson Zanotelli och Angelie von Essen.

A-truppen innehåller nu åtta ekipage mot tidigare fem.
– Det känns väldigt bra att vi har den här bredden på toppen, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona på Svenska Ridsportförbundets hemsida.
– Det är ju alltid roligare att kunna öka på truppen än tvärtom.

Namn har fallit bort

Henrik-ankarcrona-1-200816-rt
Henrik Ankarcrona Foto: Roland Thunholm

Två namn som saknas i de högsta trupperna är Fredrik Jönsson och Stephanie Holmén.
– Fredriks topphäst Cold Play gick tyvärr bort tidigare i år, säger Ankarcrona.
– Stephanie Holmén och hennes Flip’s Little Sparrow har varit borta från tävlingsbanorna ett tag, men ser nu ut att vara på väg tillbaka.

Nya i B-truppen är Petronella Andersson, Wilma Hellström, Karin Martinsen, Sissela Smith och Alexander Zetterman.

Fakta

Kriterier för att ingå i trupperna:

A-truppen:

Ekipage som är aktuella för mästerskap. Ekipage ska ha presterat flertalet jämna resultat på CSI5*/CSIO5* nivå under de senaste 12 månaderna. Utomhusresultat prioriteras.

B-truppen:

Ekipage som är aktuella för CSIO tävlingar. Ekipage ska ha presterat flertalet jämna resultat på lägst CSI3*GP nivå under de senaste 12 månaderna. Utomhusresultat prioriteras. Ekipage kan vara aktuella för mästerskap.

I hoppningens landslagstrupp ingår också en utvecklingsgrupp och en observationsgrupp. Här hittar du alla landslagsryttarna i hoppning.

Källa: Svenska Ridsportförbundet

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden