Hoppning
3 juli 2021 08:20

Sverige tvåa i Nations Cup

Nations CupDet var inget annat ett styrkebesked från Sverige som radade upp fina rundor i fredagens Nations Cup i holländska Rotterdam. Ett nesligt vattentramp placerade slutligen svenskarna på andraplats i ett mycket starkt startfält. Vann gjorde hemmanationen.

Sverige tvåa i Nations Cup
Rolf-Göran Bengtsson och Ermindo W visade fin form i Rotterdam. Här syns ekipaget på Stockholms stadion för några veckor sedan. Foto: Anna Nyberg

Efter första rundan av Nations Cup i Rotterdam låg Sverige delad etta efter att svenskarna radat upp tre nollor och ett drop score à 4 fel. Inget av de andra lagen som också stod på noll inför omgång två hade nollor rakt igenom, och det i ett mycket starkt startfält. Förutom Sverige låg även Frankrike, Tyskland och USA som delade ettor, tätt följda av Irland med ett tidsfel – samtliga med världsnamn i lagen.

I andra omgången var Sverige snubblande nära seger, svenskarna radade återigen upp fina rundor, men med ett par retliga nedslag och slutligen ett tramp i vattnet av Catch Me Not S med Peder Fredricson i sadeln slutade Sverige på en andraplats. Vann gjorde hemmalaget från Nederländerna. Förbundskaptenen Henrik Ankarcrona kände segervittringen efter första omgången, men var ändå glad över resultatet.
– Det är så det är. Det är väldigt jämnt i toppen så vi är nöjda, säger han på Svenska Ridsportförbundets hemsida.

Bästa svensk för dagen var OS-reserven Rolf-Göran Bengtsson som red felfritt i första rundan och fick ett tidsfel i andra med Ermindo W. Något laddade Nations Cup-debutanten Cheldon fick ett nedslag i första rundan och ett i andra med Douglas Lindelöw i sadeln. Angelie von Essen red felfritt i första och fick ett ner i andra med storhoppande Alcapone des Carmille.

När Peder Fredricson gick ut med Catch Me Not S i andra rundan stod Sverige på fem fel och det krävdes en nollrunda för att Sverige skulle vinna. Alla bommar låg kvar men ett nesligt vattentramp placerade alltså Sverige som tvåa.

Under lördagen väntar en 1,50-hoppning med flera svenskar i startfältet och på söndagen är det Grand Prix of Rotterdam som gäller.

Resultatlista.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden