Sverige
5 februari 14:53

Fler miljoner ska hjälpa idrotten att starta om

PandeminIdrotten har påverkats på många sätt under pandemin. Nu skjuter regerigen till ytterligare 300 miljoner kronor för att stimulera en omstart. För ridsporten ska stödet främst gå till att återinrätta stallet som mötesplats och återstarta tävlingsverksamhet.
 

Fler miljoner ska hjälpa idrotten att starta om
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Roland Thunholm

Pandemirestriktioner har kommit och gått i snart två år nu, med inställda tävlingar och minskade möjligheter til idrottsutövande och andra fritidsaktiviteter.

I går fredag, meddelade regeringen att idrotten får ytterligare 300 miljoner kronor i återstartsstöd. Idrottsrörelsen har därmed fått totalt 820 miljoner kronor i extra stöd för det här året. Av de pengarna utgör 700 miljoner kronor ett återstartsstöd och 120 miljoner kronor ett kompensationsstöd.

Nu berättar Svenska Ridsportförbundet på sin webbplats att för ridsporten ska stödet framförallt gå till att återinrätta stallet som mötesplats och återstarta tävlingsverksamhet.

Totalt har ridsporten fått 17 miljoner kronor i återstartsstöd från Riksidrottsförbundet. Detta stöd går bland annat till subventionerade priser på ryttarlicenser och förbundslegitimation för tävlingssäsongen 2022.  Ridsportförbundet har dessutom fått ytterligare 3 miljoner kronor i ett stöd speciellt riktat till elit- och paraverksamhet.

Här finns mer information om återstartsstödet och hur ridklubbar kan ansöka om det.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden