Världen
23 mars 2021 11:18

Fler ston har kastat sina föl i EHV-drabbat stall

EHV-utbrottetI den senaste uppdateringen från FEI står det nu klart att ytterligare tre ston har kastat sina föl i det stall i Tyskland som drabbats hårt av EHV-smittan. Samtidigt finns 41 hästar kvar på plats i Valencia.

Fler ston har kastat sina föl i EHV-drabbat stall
I ett stall i Tyskland har nu ytterligare tre ston kastat sina föl, efter att hästar återvänt från tävling med EHV-smittan. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Jeanette Flensburg

Det är det tyska ridsportförbundet som informerat FEI om att ytterligare tre ston, som står i Sven Schlüsselburgs stall där två vuxna hästar och ett för tidigt fött föl dog för en vecka sedan, nu har kastat sina föl. Det gör att totalt åtta avelsston i samma stall drabbats av abortviruset, efter att den tyske hoppryttaren återvände med sina hästar från tävlingarna i Valencia.

Kvar på plats i Valencia finns nu 41 hästar, där 34 är uppstallade på tävlingsplatsen och sju står i ett närliggande, privat stall. En av hästarna som nyligen återvände till Tyskland från Valencia har testats positivt för EHV-1, skriver FEI.

Samtidigt har de fyra hästar som varit isolerade i Doha, sedan en av hästarna testats positivt efter flygresan från de spanska tävlingarna, nu återvänt till Europa.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden