Världen
11 mars 2021 15:41

Tolfte dödsfallet i Valencia

EHV-utbrottetPå tisdagen genomgick en EHV-smittad häst i Valencia en buköppning, då den drabbats av kolik. FEI bekräftar nu att hästen avlivats efter operationen, vilket gör att den officiella siffran är tolv döda hästar med anknytning till utbrottet i Valencia.

Tolfte dödsfallet i Valencia
Ytterligare en häst har dött på grund av EHV-viruset i Valencia. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Ann-Sofi Hjärn

Att EHV-sjuka hästar får kolik är en vanlig komplikation, då hästarna inte kan röra sig som vanligt. I fallet i Valencia buköppnades den sjuka hästen på tisdagen, men avlivades sedan under onsdagen.

FEI:s officiella siffror över dödsfall som har koppling till Valencia är nu upp i tolv hästar – två hästar har dött eller avlivats på tävlingsplatsen, sex på kliniken i Valencia, två i Barcelona och två i Tyskland. På webben skriver FEI att ”det finns högre siffror som florerar i sociala medier, men detta är det officiella och bekräftade antalet i nuläget”.

De smittade och döda hästarna är kopplade till åtta olika länder: Belgien, Spanien, Frankrike, Tyskland, Italien, Qatar, Schweiz och Sverige. FEI skriver att fallen som nyligen upptäckts i USA inte har någon koppling till utbrottet i Valencia.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden