Världen
9 mars 2021 10:07

Ännu en häst avlivad i Valencia

SmittaUnder måndagen avlivades ytterligare en häst på klinik i spanska Valencia, på grund av EHV-1. Totala antalet hästar som dött av smittan är nu uppe i tio hästar rapporterar FEI, samtidigt som flera nya fall har upptäckts i andra delar av världen.

Ännu en häst avlivad i Valencia
Ännu en häst har avlivats på grund av EHV-1. Foto: Istock

FEI bekräftar att den sjuka hästen avlivades på klinik i Valencia. Totalt har nu tio hästar med koppling till tävlingarna i Valencia dött.

Det har även rapporterats om nya fall med anknytning till tävlingarna – i italienska Milano har en häst upptäckts med smittan. Dressage-News skriver att tävlingar i Ocala, Florida, nu ställs in på grund av ett andra fall av EHV-1 upptäckts i området. De amerikanska fallen ser dock inte ut att ha någon koppling till Valencia.

FEI meddelar även att det fortsätter att strömma in erbjudanden om att hjälpa de utsatta i Valencia, bland annat har många lastbilschaufförer erbjudit sig att hjälpa till att köra hem hästarna till sina hemländer.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden