Sportnytt
6 november 2020 10:38

Fler tävlingar ställs in på grund av skärpt smittskydd

TävlingsstoppAllt fler regioner inför skärpta smittskyddsråd och i kölvattnet följer inställda tävlingar. Nu har samtliga tävlingar i ytterligare två regioner ställts in.

Fler tävlingar ställs in på grund av skärpt smittskydd
Det blir inga prisrosetter på ett tag nu. Foto: Roland Thunholm

Under torsdagen skärptes smittskyddsråden i ytterligare två regioner på grund av den ökade smittspridningen av covid-19. Kort därefter beslutade förbundsstyrelsen att ställa in samtliga tävlingar i Södermanland och Kronobergs län fram till den 26 november.

Tidigare i veckan ställdes samtliga tävlingar i Halland, Jönköpings län och Örebro län in till och med den 24 november. Ett tävlingsstopp råder även i Stockholm, Västra Götaland och Östergötland till och med den 19 november, samt i Skåne till och med den 17 november.

Hopp-SM på Grevagården utanför Skövde genomförs dock som planerat, enligt ett beslut den 30 oktober. Läs mer här.

Ridskolan Strömsholm meddelade tidigare i veckan att anläggningen stängs för utomstående besökare under perioden 2-22 november, vilket innebär att finalerna i hoppallsvenskorna fått flyttas fram till vecka 50 istället för vecka 46 och vecka 47.

Planeringen för den nationella dressyrhelgen vecka 48, med finaler i ponnyküren och Lövsta Future Challenge Dressage som skulle gått på Friends, fortgår dock.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden