Hoppning
3 juli 2023 11:09

Fler topplaceringar för Dzara Dorchival

InternationelltDen senaste månaden har superstoet Dzara Dorchival tagit tre segrar och lika många andraplatser på femstjärnig nivå, väl lotsad av världsettan Henrik von Eckermann - helgens utmaning i Monaco var inget undantag.

Fler topplaceringar för Dzara Dorchival
Henrik von Eckermann och snabba Dzara Dorchival i Stockholm i juni. I helgen blev det fler topplaceringar. Foto: Roland Thunholm

Efter tävlingarna på Stockholms Stadion i mitten av juni, där Dzara Dorchival  (SF sto f -13, e Qlassic Bois Margot-Raphael, uppf/äg Sebastien Fonck) var näst intill oslagbar, gjorde Henrik von Eckermann ännu en fin helg med fuxstoet.

Nu stod GCT-meetinget i Monaco på programmet, och med i lastbilen fanns även kungen King Edward. Men det var superstoet som glänste mest under helgen.

I den första lagrundan i Global Champions League, som gick över 1,55-hinder, kom von Eckermann till start med Dzara Dorchival och levererade en snabb felfri runda som placerade dem som tvåa individuellt.

I andra rundan red världsettan istället King Edward och upprepade bedriften, nu blev det en individuell fjärdeplats i 1,60-klassen där svenskens lag Scandinavian Vikings slutade som femma.

Två ner för King Edward

På lördagen fick det 10-åriga stoet göra det hon gör allra bäst – gå mot klockan i en tidshoppning över 1,50-hinder. Återigen blev det en andraplats för von Eckermann och Dzara Dorchival.

När meetinget sedan avslutades med Global Champions Tour Grand Prix fick King Edward – som vann samma klass i Stockholm två veckor tidigare – återigen chansen. Men valacken hade åtta fel, något som inte händer ofta när det gäller världens bästa häst och ryttare.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden