Fälttävlan, Ponny
25 maj 2018 22:05

Flera förändringar på gång i fälttävlans TR

TävlingsreglementetNy klass för hästar, M45 i stället för M65 och shortchaps tillåtet även i enstjärnig klass och uppåt. Nu är förslaget till ett nytt svenskt tävlingsreglemente för fälttävlan 2019 klart.

Flera förändringar på gång i fälttävlans TR
Flera förändringar är på gång i det svenska tävlingsreglementet för fälttävlan. På bilden en av svensk fälttävlans veteraner - Anna Nilsson - på klassisk svensk fälttävlansmark i Segersjö för några år sedan. Foto: Roland Thunholm

Det är inga stora förändringar på gång i tävlingsreglementet, TR för fälttävlan. Två saker påverkar formuleringarna och reglerna genomgående: att det blir en ny tävlingsklass, H80, samt att det nya sättet att räkna dressyrstraff på gör att kvalificeringssytemet M65 ändras till M45.

När det gäller ponnyer är det nytt att även 14-åringar får tävla A- och B-ponny om ekipaget är proportionerligt och då tävlar ekipaget som överårig ryttare på ponny.

När det gäller ryttarålder i H80 gäller samma som i H90, det vill säga att ryttaren måste fylla minst tolv år under kalenderåret.

Det föreslås också att bli ett förtydligande när det gäller den nationella indelningen i ryttarkategorier så att det blir klart att det endast är uppnådda resultat med häst som räknas.

I TR 2019 föreslås det också bli en anpassning till Internationella Ridsportförbundets reglemente så att det blir tillåtet att tävla med ridskor och stövelskaft eller shortchaps även från enstjärnig nivå och uppåt.

Den som vill kan lämna in synpunkter på förslaget via Svenska Ridsportförbundets webbplats.

Här är hela förslaget.

Förslag till ändringar i hoppning, dressyr och gemensamma TR.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 107 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-