Dressyr
18 juni 2020 19:23

Flera landslagsryttare plockade segerrosetter i Flyinge

NationelltJohanna Due-Boje, Jacob Nörby Sörensen och Marina Mattsson var några av de svenska toppryttare som lade sig i topp på Flyinge Hästsportklubbs nationella dressyrtävlingar under onsdagen och torsdagen. Dressyrdrottningen Ulla Håkanson blev GP-placerad med Diddy Cool.

Flera landslagsryttare plockade segerrosetter i Flyinge
Marina Mattsson och Quartermain glänste på Stadion förra året. Foto: Jenny Schwieler Staaf

De nationella dressyrtävlingarna hos Flyinge Hästsportklubb avslutades med en FEI Grand Prix på torsdagseftermiddagen. Segrade gjorde Jacob Nörby Sörensen med hästen Sheeran på 68,478 procent. Tvåa blev Mattias Jansson på 66,848 procent med Constantine P och trea blev ingen mindre än Ulla Håkanson på 66,105 procent med Diddy Cool.

Johanna Due-Boje och Zwingfly vann onsdagens FEI Prix S:t Georges med 70,049 procent. Andraplatsen kammades hem av Ellen Lindén UrnesFairy Tale som red ihop 69,853 procent, och trea blev Mikaela Alderin-Danielsson och hästen Belle på 69,363 procent.

”Idag fick Ziggy äntligen glänsa och han tog hem förstaplatsen i Prix S:t Georges. Jag är så stolt över hur han mognar – jag tror verkligen att han har en ljus framtid framför sig”, skrev Johanna Due-Boje på Instagram efter segern.

Dagens FEI Intermédiarie I vanns av Alexandra Wikner Andersson och Camilo på 69,657 procent. Tvåa blev Mette Ubbesen och Cleophas’ Kazmir på 69,461 procent och tredjeplatsen tog Jenny Ann-Charlotte PetterssonEvita med 68,971 procent. Fjärdeplaceringen tog Beatrice Ivarsson och hästen Charles som red ihop 68,676 procent.

Under onsdagen reds även en FEI Intermédiarie II som vanns av Marina Mattsson och hästen Quartermain på 73,186 procent. Tvåa blev Emma Jönsson med Gerion på 68,480 procent.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden