Sverige
21 november 2020 06:57

Flyttade finaler och cuper – och fortsatt inställda tävlingar

Covid -19SM-finalerna i laghoppning, Prins Carl Philips Pris och kvalen i Arena Youth Tour har flyttats fram. Tävlingar i de regioner som har lokala coronabestämmelser ställs in. Allt på grund av pandemin.

Flyttade finaler och cuper – och fortsatt inställda tävlingar
Lilly Johansson vann Prins Carl Philips Pris år 2019 med Small Titan och fick ta emot priset av prinsen själv. ArkivFoto: Roland Thunholm

Finalerna i lag-SM i hoppning går av stapeln på Strömsholm under vecka 4 2021, i stället för vecka 50 i år. Det skriver Svenska Ridsportförbundet på sin hemsida.
SM-finalen i ponnyhoppning går även den på Strömsholm, men vecka 3 2021.

När det gäller Arena Youth Tour går kval 1 av stapeln på Strömsholm vecka 4, kval 2 rids på Helsingborgs FK vecka 5, Kval 3 på Kungsbacka vecka 8 och kval 4 arrangeras på Borås FK vecka 11. Finalen inträffar under Gothenburg Horse Show, vecka 13.

Två kval i Prins Carl Philips Pris har redan genomförts. De två återstående kvalen rids vecka 2 2021 på Åstorpsortens RF och vecka 3 på Strömsholm. Finalen går av stapeln vecka 7 hos Södertälje Ridklubb.
Mer information och regler hittar du hos SvRF.

Lokala allmänna råd

På torsdagen förlängdes de lokala allmänna råden i region Stockholm, Västra Götaland och Östergötland. Förbundsstyrelsen har fattat beslut om fortsatta inställda tävlingar i regionerna. Förlängningen gäller fram till den 13 december. Skärpta lokala allmänna råd gäller också i Jämtlands län och Region Jämtland Härjedalen till och med den 13 december

”Svenska Ridsportförbundet ser över hur regeringens och Folkhälsomyndighetens besked på om en ändring i förordningen om förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar kan komma att påverka ridsporten”, skriver förbundet på sin hemsida.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden