Avelsnyheter
28 februari 2019 16:16

Filmer och omdömen från 3-åringarnas gångartsbedömning

Bruksprovet På torsdagens eftermiddag var det dags för bedömning av de 3-åriga hingstarnas gångarter under ryttare. Här finns filmer, bilder och AVN:s omdömen.

Filmer och omdömen från 3-åringarnas gångartsbedömning
Söndagen är sista dagen på årets bruksprov. Foto: Annelie Frank

Nästan hela torsdagen på Flyinge var vigd åt gångartsbedömning av de 4- och 5-åriga bruksprovshingstarna.

Sist ut var de 3-åriga hingstarna, totalt åtta stycken och omdömen om dem från AVN är sammanfattade nedan.

Bordeaux
HANN 166 cm e Bon Coeur u Lara Croft e Locksley II-Stedinger. Uppfödare: Frank Martens-Bruns. Ägare: Hanna Morrison. Ryttare: Ida Hellström.

– Han har en skritt som är aktiv, taktmässig och vägvinnande med bra energi. Traven är taktmässig men han brister lite i påskjut och har en viss spänning i kroppen. Vi tror att det finns mycket mer i honom om han slappnar av mer. Galoppen är rund och aktiv men han skulle behöva lite mer energi och arbeta mer över sin rygg.

Dandelon WCB (film ovan)
SWB 172 cm e Dragon Welt u Lili e Longchamp-Caprimond. Uppfödare: Christel Oscarsson. Ägare: West Coast Breeding, Christel Oscarsson. Ryttare: Martin Lindman-Umaerus.

– Han har en aktiv skritt som stundtals kunde vara mer framåtgripande. Men skritten är trevlig med bra energi. Traven är taktmässig men han skulle kunna visa mer påskjut och bärighet. Galoppen är rund, aktiv och med bra balans och bärighet.

Gianluigi Buffon
Gianluigi Buffon. Foto: Yvonne Karlsson

Gianluigi Buffon
SWB 165 cm e Fürstenball u Tenna-Light e Midt-West Ibi-Light-Come Back II. Uppfödare/ägare: Helena Olsson, Stall Nolvik Hb. Ryttare: Tina Ahlqvist.

– För dagen var han inte med på noterna. Tillsammans med ryttaren tog vi beslutet att inte fortsatta dagens övning. Han får inget omdöme i dag men är välkommen tillbaka.

Laidback Luke WM
KWPN 169 cm e Stakkato Gold u Soterma e Guidam-Nimmerdor. Uppfödare: W.F.M. van Gestel. Ägare: Gränsbo Stuteri, Johan Ifverson och E. Schep.

– Han har en skritt som är aktiv och taktmässig men han skulle behöva slappna av i sin överlinje och skritta mer igenom kroppen. Traven är taktmässig men även här önskar vi att han kom mer igenom i kroppen och kunde visa ett större register. Galoppen är rund och balanserad och i uppförsbacke. Det är en trevlig galopp.

Cape Canaveral HE (film ovan)
SWB 173 cm e Connor u Astroid e Alcatraz-Pilot. Uppfödare/ägare: Hippo Essentia AB. Ryttare: Jens Nilsson.

– Skritten är energisk och ganska vägvinnande. Den är taktmässig och utecklingsbar. Traven är taktmässig men brister lite i påskjutet och vi skulle önska ett större register. Galoppen är rund och utvecklingsbar, det är en trevlig galopp.

Atmosphere SH
SWB 171 cm e Irco Mena u Diva (55) e Cardento-Lenski. Uppfödare: Stjärnholm Equestrian AB. Ägare: My Lagerberg och Blue Spruce Farm. Ryttare: Jorien Olde Heuvel.

– Skritten är taktmässig med lite bristande energi. Luften gick hur honom här inne efter ett tag och han orkar inte riktigt bära upp sig. Traven är taktmässig. Galoppen ren men även här vill vi ha mer energi och bärighet genom kroppen. Lite svag bjudning för dagen.

Filkes Red Fury (film ovan)
SWB 164 cm e Red Hot Chilli u Pie Molise e Feliciano-Nebbiolo xx. Uppfödare/ägare: Maria Jurestam. Ryttare: Maria Jurestam.

– För dagen visade han lite väl mycket motstånd i galoppen. Samarbetsviljan var inte den bästa men så är det med unga hästar ibland. Skritten är taktmssig men han behöver komma mer  igenom i kroppen och få mer övertramp. Han behöver mer aktivitet i sina bakben i traven för att den ska komma till sin rätt. I galoppen ville han gå i sitt eget tempo, ett lite för högt tempo. Han visade svag ärlig bjudning för dagen.

Chini con Omnes F
SWB 159 cm e Kashmir van Schuttershof u Diamant v/t Dauwhof e Chin Chin-Wertschatz. Uppfödare/ägare: Eva Gudmundsson. Ryttare: Björn Svensson.

– En häst med en taktmässig skritt och trav, men traven behöver utvecklas. Galoppen är rund med  ett bra register.

Bilder från onsdagens hoppning

Allt om bruksprovshingstarna

Prestationshingsten El Barone är struken från bruksprovet.

Startlista

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden