Dressyr
27 januari 2012 20:39

Tinne trea i Grand Prix

World Dressage Masters har nu startat i West Palm Beach i Florida. Fredagen ägnades åt Grand Prix, med tre svenskar i startfältet - bäst gick det för Tinne Vilhelmson Silfvén.

Minna Telde/Deinhardt var först ut av svenskarna, direkt efter pausen. Minna, som drabbats av magsjuka, kunde man tyvärr inte kunde följa i webb-tv då sändningen låg nere. Med Deinhardt red hon ihop 66,787 procent.

Många ryttare valde att rida med hjälm, något som nu sprider sig i dressyrvärlden – dock inte de svenska ryttarna.

Per Sandgaard red ihop 65,894 procent på Lomumba Havdal, i ett program som innehöll fina ökningar och seriebyten. Ett par missar i övergångarna piaff/passage och att hästen gick något bakom lodplanet emellanåt drog ner betygen, men med lite mer styrka och samling kan ekipaget säkert höja nivån ordenligt.

Tinne Vilhelmson Silfvén kom in på banan efter stjärnan Charlotte Dujardin – som gick upp i ledning med 78,468 procent på Valegro – med en Favourit som såg ut att vara i fin form. Ekipaget visade upp fina halter, travökningar, byten, övergångar och passage. Det finns fortfarande en del problem med piaffen, där det saknas energi, men i den avslutande piaffen på medellinjen blev det bättre. Tinne belönades med 73,255 procent och en andraplats med tre ekipage kvar. 

Som sista startande tog hemmaryttaren Steffen Peters och Ravel hem segern, på 81,468 procent, före Charlotte Dujardin och Tinne.

HÄR kan man följa ritterna via liveuppdateringar med kommentarer.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden