Hoppning, Ponny
9 april 06:20

Folksam Ponny Cup startar om efter pandemin

Inverkans-SMDen populära inverkanscupen Folksam Ponny Cup startar om efter två års pandemiuppehåll. Cupen är även kval till SM i inverkansridning med final på Sundbyholm i slutet av sommaren. Det blir 19 kvaltävlingar från norr till söder – och nytt inverkansprotokoll. Läs mer här.

Folksam Ponny Cup startar om efter pandemin
Sist inverkans-SM ägde rum i form av Folksam Ponny Cup var 2019. Då var Ellen Hammarström en av medaljörerna. Foto: Roland Thunholm

Under två år har Folksam Ponny Cup legat i träda på grund av pandemin, men nu när alla coronarestriktioner är borta kan cupen dra igång igen. Istället för att som under pandemin arrangera SM i inverkansridning som en enskild tävling blir det nu 19 kvaltävlingar från norr till söder med final på Sundbyholm i vecka 32.

Nytt för i år är att det nya inverkansprotokollet för första gången kommer att användas vid en större cuptävling. Protokollet och anvisningarna är skapade för att ryttarna ska få mer återkoppling genom att både deras styrkor och förbättringspotential framhävs på samma gång.

Cupen startar vecka 16 hos Sundsvalls RK och Göteborg HK och de sista kvaltävlingarna går hos Stöcke PF i Umeå och Kungsbacka RK vecka 27. Finalen rids första dagen av ponny-SM hos Sundbyholms HCR vecka 32.

Deltävlingarna rids som ”klass i klassen” i Medelsvår B-klasser, vilka klasser som innehåller Folksam Pony Cup kommer att framgå av respektive arrangörs proposition.

Regler, inverkansprotokoll och anvisningar för inverkanshoppning – läs mer här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden