Hoppning
15 mars 2018 09:26

Förbundet backar om banbyggare på SM

Nytt beslutDet blir inte hoppkommitténs ordförande Jonas Holmberg som bygger banorna på SM i hästhoppning i sommar. Kommittén låter arrangerande Billdals Ridklubb få anlita Fredrik Malm, som klubben hade önskat.

Förbundet backar om banbyggare på SM
Det blir Fredrik Malm som bygger banorna vid årets SM - precis som arrangerande Billdals Ridklubb önskade från början (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

I höstas beslutade hoppkommittén om banbyggare till SM, men sedan dröjde det innan Billdals Ridklubb fick besked om beslutet. Under tiden hann klubben börja detaljplanera med Fredrik Malm.

− Vi har absolut inget emot Jonas Holmberg, som är en väldigt bra banbyggare och som har byggt hos oss förut, men vi och alla funktionärer hade riktat in oss på att ha Fredrik, så detta känns tråkigt, sade Carina Olofsson till Ridsport i början av februari.

Hoppkommittén hänvisar just till kommunikationsmissen som skäl för att ändra sitt beslut. I en text på Ridsportförbundets hemsida står det:
”Olyckligtvis dröjde man i flera veckor med att kommunicera beslutet till arrangören och under tiden började denne att planera mer detaljerat kring sitt arrangemang tillsammans med Fredrik Malm. När arrangören så småningom blev klar över HK:s beslut blev man frågande till detta.
Hoppkommittén kan, enligt SM-reglerna utse bl.a. banbyggare om man anser det vara befogat, vilket kommittén ansåg i detta fall i enlighet med ovanstående motiv (det vill säga att Fredrik Malm skulle ha byggt fyra SM-tävlingar av åtta inom loppet av två år/reds anm).  Det motivet är även aktuellt i framtiden. Emellertid finner HK att man inte fullgjort sina plikter gällande kommunikationen av detta till arrangören, vilket är beklagligt”.

Beslutet fattades av hoppkommittén på onsdagen, och Carina Olofsson, tävlingsledare i Billdal, fick reda på det samma dag.
− Jag bara pustade. Vi hade verkligen inte haft några problem med att ha Jonas Holmberg, och jag hoppas att han kommer som teknisk delegat, för vi gillar att hänga med honom. Men nu blir allt mycket enklare eftersom vi redan har en planering tillsammans med Fredrik Malm, säger Carina Olofsson.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden