Hoppning
6 februari 2018 10:25
Ridsportplus

Jonas Holmberg på dubbla stolar

Är det rimligt att samma person samtidigt kan vara ordförande i hoppkommittén och banbyggarnämnden och dessutom bygga utomhus-SM?
Ja, tycker tävlingssektionens ordförande.

Jonas Holmberg på dubbla stolar
Jonas Holberg, här på förbundsstämman 2015, är ordförande i hoppkommittén och banbyggarnämnden. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Hoppkommittén lyder under Ridsportförbundets tävlingssektion. Kommittén består av elva ledamöter, däribland hoppningens förbundskapten Henrik Ankarcrona, representanter för tävlingsryttare, klubbar och funktionärer.

Kommittén jobbar med hoppningens alla frågor, från lokal till högsta nivå.
Våren 2017 utsågs Jonas Holmberg till ny ordförande i hoppkommittén efter Gunnar Larsson. Han var då en av Sveriges fem banbyggare på Internationell Level 3, och ordförande i banbyggarnämnden, ett uppdrag han inte ville lämna.

Medvetna om situationen

− Vi var medvetna från början om att han riskerade att hamna på dubbla stolar, och vi har haft en kommunikation kring detta. Jag tycker att han har löst det bra, säger Meta Persdotter, ordförande i tävlingssektionen.
− Sverige är ett litet land, och det är många som har flera olika kontaktytor. Så länge man är medveten om det och hanterar det professionellt är det inga problem, säger Meta Persdotter, som inte ser några problem med att Jonas Holmberg får uppdraget att bygga SM i sommar.
− Sådana uppdrag ska rotera både mellan banbyggare och tävlingsarrangörer.

”Demokratisk gång”

Jonas Holmberg själv menar att det måste gå att ha flera olika uppdrag samtidigt. Han tycker inte att det inte känns problematiskt att han fick uppdraget att bygga SM.
− Nej. Det kan komma andra frågor där personer i kommittén har ett egenintresse, och vi måste ha en demokratisk gång som klarar det. Jag är övertygad om att hoppkommittén kan fatta sakliga beslut och med integritet. Hade de valt en annan banbyggare så hade det varit helt okej för min del, säger Jonas Holmberg, som inte byggt SM i hästhoppning sedan 2008.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden