Hoppning
14 maj 2020 17:00

Förbundet efterlyser arrangörer till SM-kval

Nya reglerMinst 38 arrangörer av kval till utomhus-SM söks nu av Svenska Ridsportförbundet. Tanken är att det helst ska finnas två SM-kvalarrangörer per distrikt under juni och början av juli.

Förbundet efterlyser arrangörer till SM-kval
2019 års medaljörer i junior-SM, Filippa Enmark, Fanny Blanck och Linus Herzig. Nu behövs kvalplatser inför årets SM. Foto: Roland Thunholm

Det blir enklare att kvala till utomhus-SM i hoppning. I år kommer det att räcka med två kval i stället för de vanliga tre kvalen till SM i hoppning för ponny, alltså lika många kval som krävs för children och juniorer.

Men som en följd av begränsningarna för tävlingar, så går det åt ett stort antal kvalplatser, som dessutom är spridda över hela landet, så att alla deltagare klarar tiomilagränsen som gäller för att få delta i en tävling.

Därför söker Ridsportförbundet arrangörer till dessa särskilda SM-kval på nationell nivå.
Förbundet skriver på sin hemsida att tävlingarna kan ordnas under en, två eller fler dagar, och att exakt tävlingsupplägg bestäms i samråd med SvRF i samband med behandling av propositionen.

Det går också att få bidrag från förbundet för preliminärt högst två SM-kvaltävlingar per distrikt, eftersom restriktionerna innebär att det blir få starter.
Önskvärda kvalklasser är
Ponny: Medelsvår B
Children: 1,20
Juniorer: 1,35
Young riders upp till 18 år: 1,40

I nuläget finns det inga kvalmöjligheter för Young riders som är 19-21 år och seniorer, eftersom bara ungdomar upp till 18 år får tävla. Om restriktionerna förändras kan detta ändras.

Här finns regelverket för SM.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden