Sportnytt
25 juni 2020 14:00

Förbundet inför tillfälliga tävlingsregler

RegeländringarVid ett möte under onsdagen tog förbundsstyrelsen beslut om de tillfälliga ändringar och kompletteringar till tävlingsreglementet, TR, som ska gälla tills vidare under den pågående coronapandemin. De nya reglerna träder i kraft den 29 juni.

Förbundet inför tillfälliga tävlingsregler
TR I som det såg ut "förr i tiden" - idag finns bestämmelserna online. ArkivFoto: Roland Thunholm

Det är restriktionerna från regeringen och Folkhälsomyndigheten som ligger till grund för de tillfälliga ändringarna och kompletteringarna till TR. Från och med den 29 juni införs de nya tävlingsreglerna i TR I, med en gemensam del och även grenspecifika regler. Det handlar främst om hur tävlingar ska arrangeras, för att följa de restriktioner som nu gäller. Reglerna har i dagsläget inget slutdatum, utan kommer att gälla tills vidare.

Ridsportförbundet skriver att ”ordinarie TR gäller även under restriktionsperioden, med undantag för det som står i de tillfälliga tävlingsreglerna. Brott mot reglerna kan medföra disciplinära åtgärder”.

Genom de tillfälliga tävlingsreglerna vill förbundet ge förutsättningar för att genomföra tävlingar på ett så säkert sätt som möjligt, så att smittspridning minimeras, samtidigt som de sportsliga villkoren för tävling upprätthålls.

Läs mer om TR-ändringarna hos Ridsportförbundet

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden